Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 24 March 2010

DIALOG BERSAMA HUBBY

Salam..

Saje jer nak wat n3 camnie.. berlaku secara x sengaja.. makenyer terhasil lah n3 nie.. hehehehe.. Jom kiter bace apalah yg dibincangkan tu.. 

Semalam en.hubby dok tanye camnie: 

Hubby: "sayang x boring ker dok ngadap blog hari2?"

Sy: Hah? naper pulak nak boring? ok jer.. best juge ber blogging nie. (Boring tu datang biler x der mood nak wat n3 or banyak sgt gangguan (anak2) biler nak ngadap tenet.. (kata2 nie hanya lam hati))

Hubby:" yer la apa sebabnyer? cube citer sikit"

Sy: Dok pk sat.. pastu sy pon mule la ber pot pet pot pet cenggini "rase cam seronok jer sbb dapat jumpe semula kawan2 lame, dapat kenal & tukar2 pendapat ngan kawan2 baru.. mcm2 topik blh dibincangkan,, kawan2 pun bertambah.. Yer la.. kiter dok kat taman nie.. kebanyakkannya org2 lama (veteran), Sy kan cinonet je kat sini.. Dorg ingat sy nie cam budak2 jer (cam sebaye anak2 dorang). Jd, dorg pun segan agaknyer nak nak borak lebih2 ngan sy (kate sy la). Abg pulak, selalu x der umah terutamanyer weekend.. Jd pergaulan ngan org2 sekeliling amat terbatas.. Kiter nak jumpa dorg pun jarang sangat sbb masing2 sibuk ngan hal2 sendiri.. Sekali sekali ader lah nampak.. tu pun dari jauh or klu ader lalu depan umah.. klu x, nampak pintu umah dorang jer la.. kat sini leh jumpe ramai org walaupun x kenal di alam nyata.. Klu tension pun blh nak luahkan kat sini.. Klu ada apa2 pun blh share(mana2 yg blh share la kan) kat sini.. Nanti blh la tukar2 pendapat dalam apa saje isu yg di utarakan.. Lagipun kat sini boleh kurangkan stress yg ada kat dlm diri cthnyer klu tension ngan hubby org opis blh share kat sini.. Minta pendapat ker apa ker kan!.. & banyak juge blog2 yg berunsur pengajaran & pendidikan.. mcm2 ada.. Itu yg buat sy suka nak ber blogging nie.. Lagipun blh la isi mase lapang sy bile selalu kene tinggal. Anak2 nyer aksi pon leh masuk kat sini.. Nanti dah besar blh la kasi dorang tengok.."

Hubby: " tu jer ker?"

Sy: hah? x cukup panjang ker penerangan sy tadi? Sebenarnye yg paling best ber blogging nie.. bile kiter diberi kredit oleh En Nuffnang.. hahahahhahahaha.. Sambil tunjuk2 Nuffnang kat header tu.. ngan sidebar tu.. ngeh3x.. x gitu kawan2.. ^_^


20 Ulasan:

firahadifa said...

muhehehehe.... bagus nyer bole berkhutbah panjang lebar ngan hubby ..

hubby kite pon tanyer gak dulu . tau kite jawab ape ?? addicted .. kekekeke

ita cutevirus said...

huhuhuhu...
ewan da mule bersuara la ena.. stakat ni ni yen belum bersuara lagi.. so far die cam ok je..

~aSHa~ said...

ehehehee...
betul2 mcm2 leh share dari dunia luar...maklumat tanpa batasan...takde la kita terperap di dlm satu kawasan je...at least kita leh tau apa di luar sane berlaku..tak gitu?

nanti kita jumpa secara tidak maya plak ek...kita buat ar gathering walau tak sehebat blogger popular...ehehee

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

k.ena, ritu wat entri masa hari isnin ye..rasanya isnin mmg dah result, sbb tu k.ena xdpt kot yg $$ tu.. dh terlepas tarikh.. jomla p jgk..hehe nk jumpa..

haha yakin je boleh p, tgk2 ada hal.. (hrp2 xdala)

QuEeN Of 2 Heroes said...

ya betul..hehe. kite punya tujuan yg sama nape kite berblog2 nih..haha :p

Redbloodsnow said...

HAHAHA...PJG TUEEEE EXPLAINATION. HAAA SETUJUUU PART TTG NUFF NUFF TU :p
MCM Z SKRG NIH TGH TGGU CHEQUE 1k++ WEEEEEE...HAPPY..HEHE

eT said...

hehe..penutup cerita yg bagus...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Btul2x..setuju ngan tujuan Ena..
Lily pon cam tu.. :)

iz-AnN عبداللطيف said...

sambung sikit lagi

hubby: len kali sayang ajar la abang berblog sama...abang pun nak gak en nuffnang tu berkenalanan ngan abang...kenal2 dunia luar..

sayang: owhh...kim salam...cukuplah sayang sorang...

hahaha...ya ampun ena...:P

~Siti Hajar~ said...

betul jwpn kak ena tu..hjr pun rasa cam tu bila berblogging...kalu hjr pun gitu jgk jwpn nyer..xsalah kita berblogging selagi kita xabaikan kerja & tgjwb pd r/tangga kita..blh hilangkan boring & isi ms lapang...

Siti said...

heheh..syok la berblogging nih...tambah lagi kalau ada kawan yg selalu jgk blog kita..sonok jer rasanya...

namakusuraya said...

huhuhu sy tak dpt jadi blogger tegar cam akak.. huuuuhuhhu...

zue @ annaleeya said...

betul betul betul..... setuju sgt...

mamaaerish : said...

hik3... leh wat tag tuh...

eb x pakai nuff... ;p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehe..kutbah panajng mek na
hubby kita lak mmg takde tanye sbb dia pon suka berblog tapi since naik pangkat dah jarang giler update blog dia

uhuhuhu

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

tulah bab nuffnang yang tak tahan tu

Adlina Husaini said...

hehe huby ina tak de tanya pun tp dia teropong jugak le apa ina dok usha kat blog2 neh

MamaCira said...

punya panjang jawapan lagi x cukup..
hahahaha...
saje je hubby ko nak test ko..
dan jawapan ko semua betul pun..
hehehe..

*nuff aku koma.. tido sepanjang masa..

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak...

Kalau hubby sal yg tanya, mungkin jawapan yg sama la kot... cuma nuffnang tu je la yg sal takde... hehe

setakat ni dia tak pernah la lagi tanya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehehehe betoi semua pendapat tue...setuju sangat... :)