Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 24 March 2010

Biler Rase Pening Kepala


"Biler rase pening kepale
Sengal sakit ader saje
Serba tak kene jadinya
Gunalah minyak angin cap kapak.."
hehehehhehe..
(tak gune pong sebenarnyer..)

Sila sambung ye kawan2.. kui kui kui..

pasal aper nyanyi lagu nie.. sbb kepale sedang ting tong.. akibat tidak cukup tido..naper tak cukup tido?.. sbb irfan yg merengek sepanjang malam dan dah bermalam2 macam tu.. hu3x..
Ada Penawar tak?

17 Ulasan:

Lynn Nasir said...

salam ena,

emm..up sket minum air masak kosong tambah madu dan perahan limau/lemon. kalau irfan jenis yg meragam tgh malam, so, ena and family mesti start tido seawal mungkin. utk cover time b'jaga layan irfan nnti. lynn dulu mcm tu la masa jaga auni, now dah ok. takde reverse sleep cycle dah..

☆ lieya latif ☆ said...

merengek2 nape ena....sian die....betul tu....anak meragam, kite pun sah2 tak cukup tdo.....bawak2 bersabar yeak....biase laa tu.... kalo ade anak..salah satu cabarannye tu laaaa....

Izan Ishak said...

alahai sian ena pening pale. ada migrain tak ena? jgn lupa mkn ubat ye!
teringat masa twins kecik2 mmg selalu xcukup tido....lagi2 masa tu mesti dorg akan demam/batuk/selsema sekali dlm sebulan.

Ena said...

Lynn Nasir,
owyh.. camtu yeh!.. nak cube la nanti.. tp limau nipis x der la pulak.. :(

Masalhnyer kan, kalau ena suh dorg tido awal, ena yg lena dulu.. dorg duk kuar masuk bilik.. x juge tido2.. haisshhhhh..

Ena said...

Lieya,

x tau la naper lieya.. tp tido nyer cam tido2 ayam jekkk.. so, ngan kiter2 sekali la tido camtu.. maunyer x ting tong.. hu3x..

Ena said...

Izan,

x der la pulak.. sakit pale x cukup tido je izan..

LIP (^_^) said...

nape irfan meragam tuh..?dia penat main waktu siang ke ena?

Nida said...

kena banyak minum plain water, pastu kena rehat, kemudian ada masa have a snap sekejap, pastu jangan tensionkan fikiran... begitulah penerangan dari saya doktor yang tidak bertauliah ini.. sekian terima kasih...:)

mamalieyna said...

alahai siannya ena..irfan kenapa, tak sihat ke dia?..nak selesema kot, tak selesa..huhu..anak tak sihat, dgn kita2 sekali menjadi tak sihat nnti..sian ena..!

ubot sakit kepala, tido! hoho.. :p

baincardin said...

Support Earth Hour! yay! ^_^

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak,

sal nak bagi pendapat pun, sal sendiri selalu sakit kepala... hehe

cuma Alhamdulillah la, faris sehari dua ni tidur dengan baik sekali. cuma nangis nak susu je, pehtu bum balik... hehe

mak sal selalu pesan, baca surah Ash-Sharh (alam nasyrah) pastu tiup kat ubun2 anak pastu cakap la "irfan, jangan le nangis2 ye. ummi nak tido. esok nak kena kerja. Irfan budak baik kan..." contoh ayat le... hehe

Cuba tengok, berkesan tak... So far cam ok la. Sebab faris buat hal pun bila dia tak sihat je. Biasa2 ok je... hehe

IrFaN CoMeL said...

alahai kak ena..
mcm same jer situasinya ngn si irfan sy neh..irfan batuk.so dia tak lena tdo.asik merengek jer.mata tutup,tp mulut merengek..

namakusuraya said...

ooo pening sbb irfan.. ingatkn pening lain (",)...

Redbloodsnow said...

hahaha...siap ade iklan tue..kehkehkeh. kak enaaa celek ckit. zie pun tgh ting tong x ckup tido arini. nasib baik si Ms. D gi kursus...leh ngular² sambil tido..haha

~Siti Hajar~ said...

lor irfan merengek lagi ke kak ena...munkin ade yg xkena kot @ irfan tidur siang byk sgt, bila mlm jd gitu la..

Irfan,
cian ummi irfan tau, asyik fening2 xcukup tido sbb jg irfan, mlm ni tido baik2 yer..cayang die..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..perkara yg sama terjadi padaku..uwaaaa

鳳梨酥Blue said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社