Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 16 March 2010

Bestnyer Kalau Boleh Minum Petang Waktu nie kan!

Petang2 nie.. klu dapat makan keropok lekor ker, pisang goreng ker, cekodok ker.. tak pun cucur udang ker kan!.. wallamakkk.!!!.. best nyerr... Lapar lah pulak.. Td lunch x makan pun sbb ntahh naper arini mater ngantuk sesangat.. adeihhh!! so, layan mater jap tadi.. hu3x.. Bukak2 jer dah pukul 2.. Pandai sungguh timing kan!.. ehehehehe.. 

Pastu, perut dok berkeroncong mintak diisi.. padan muka.. kan dah laparr.. ehehehehhe.. ala tp bukan nak makan nasi or menu yg berat sangat pun.. just cam list kat atas tu.. adeihhh!! Maner nak dapat kat sini.. jauh dr tempat2 jual mende2 tu.. ho3x.. So, kiter cuci mate kuih karipap cam kat bawah nie jer lah!..  Makan time panas suam best kan!.. jgn makan panas2 sgt.. kan melecur mulut pulak.. hilang nikmat nak makan!.. hu3x..

V
V
V
V
V
V
V
V
V
Eh! apsal gambar sotong pulak? dah tukar ker ghuper karipap jd Sotong ekk? ekekekeke...

V
V
V
V
V
V
V
V
Hah! Baru betul kan!.. Saper pernah makan karipap yg berintikan serunding ikan? sedap wooooo!!! Klu yg asal dr pantai timur tau la kot karipap inti ikan nie.. kat KL nie memg x der la.. hu3x.. Nie special dr air tangan sy Mak sy tau!! Sedap harus lah puji masakan mak sendiri kan!..  ;D


SeLinGaN

Sajer jer gambar selingan anak2 tengah tido time goreng karipap kat atas tu..Tp si adik yg x pernah lekang ngan botol yg dah kosong tu.. X tau nak buat mcm maner dah.. memg x elok utk kesihatan! hu3x.. Yg pasti botol yg tu juge yg dier suke ke mane saje.. pd hal ade mcm2 pesen.. tp yg tu juge dier nak.. ishh ..ishhh... ishhhh!!

29 Ulasan:

Siti said...

karipap yg berintikan serunding ikan tu siti suka..lama betul tak makan...huhu

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

akak, fiza mmg suka minum ptg!kalo boley nk wat cucur je..haha sampai naman pon suka terikut2 dh nk minum ptg!tetiba teringat karipap wan kt kpg yg berintikan kelapa!sedap nya!!rasa mcm nk blik kpg skrg!uwaaaaaa......

Ena said...

Siti,

best kan karipa inti ikan tu.. lain dr yg lain.. windu la kak mak.. hu3x..

Ena said...

Fiza,

owyh.. ye ke.. sudahnyer akak minum petang ngan biskut kering sajo fiza... sob sob sob...

Nana said...

kl xde ke?mmg peberet menda ni mini karipap inti serunding ikan
raya thn lepas mak saya buat almaklum ler..org klate...
klw makcik datang dr kg sure diorang bawa karipap ni sedapp mkn sorang je smbil tgk tv heheh

~Siti Hajar~ said...

petang2 ni dok bt n3 makan2 lak...adoi sedapnye tgk..sy pun xmakan ns thgari td, mkn roti ajorkk..lapar la pulak..

Echa said...

ishhh.. sedapnya karipap serunding tu... dah lama tak makan.. kat mana nak cari ek.. ala ena ni.. sajeeeeee je...

Ena said...

Nana,
klu karipap mini tu..ader la kot! maksud akak karipap saiz biase tp inti serunding ikan! x same ngan yg mini tu.. hehehh..

Ena said...

Siti Hajar,
pun x makan tengahari yeh!.. lapar kan!.. hu3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X pernah lg mkn karipap
berintikan serunding ikan..
Setakat ni pernah mkn
karipap inti kentang jer..

Ieda Al-Habsyi said...

hahhahah!! lawak la ko ni ena, tetiba gambo sotong, aku dok terbayang waktu lunch, heheheh!!

petang2 sedap woo minum2 mkn2 kueh kan, jom g minum petang :)

Ena said...

eida,

ehehehehe.. sile gelak kan diri sendiri.. wakakkaka..

akhirnyer minum nescafe cicah biskut kering sajork la ieda.. hu3x.. laparrrrrr!!!

Ena said...

Lily,

kene cube tu sbb sgt sedapp..ececececehhh!!!

mamaaerish : said...

nk jugakkkkkkkkkk... hu3... cam sedap jer.... ;p

mamalieyna said...

hoho...tiba2 perut berbunyi..'nak karipap, nak karipap'..haha..

itu namanya botol busuk, haish tak bape elok tu, kembong perut! alolo..kakak pun ada pesen..isap jari ke tu..? ^_^..mcm2 eh!

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak...

Sama la, sla pun tak makan tengah hari tadi sebab tertidur sampai kul 2... hehe.

Tapi sempat la pergi cafe jap beli pisang goreng sebagai alas perut. nak makan nasik, macam dah tak selera... hehe

LIP (^_^) said...

goreng pisang sedap waktu2 gini nih...tapi tadi bar pekena air kelapa ngan kopok lekor..

Ena said...

MamaEarish:
eb, kene cube tu.. sedappp. ehehhehe

Ena said...

Mamalieyna,

ehehhe..

a'a la eyna, memg x elok tp tu la.. x mauu dengar.. memg botol busuk lah tu.. kat perut tu.. bantal busuk..wahhahaha..

si kakak memg isap jari dr kecik sampai la nie.. bile kiter cakap" eee kakak x malu yeh! dah besar pun nak isap jari? terus tarik tangan tp bile tgk tv or tido mesti dok lam mulut.. mrmmm..ntah biler lah nak buang habit tu.. hu3x..
baru 2 org dah mcm2 ragam..

Ena said...

salwa,

x makan tghari juge ye.. lapar kan! selalu akak x makan ok jer..hu3x..
sedapnyer goreng pisang.. nak jugakkk..

Ena said...

Lip,

wah kopok lekor.. sedap tu..akak hari2 makan kopok yg nipis tu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

akak..huhuhu teringin nyer karipap tue...

mamamiera said...

waduh2..
tiba2 perutku berkeroncong tengokkan sotong tu.. nmpak mabeles beb..
tak penah pulak org2 sini jual or buat karipap inti serunding.. kalo karipap mini yg slalu time2 raya je ade jual tu adalah babe..

Uda said...

memang bes la .. nak2 tgh posa ni.. fuh karipap itu.. nampak sangat sedap la..

Nida said...

Ena... ko buat akak meleleh air liuq laaa.... uwaaaa.... nak balik Malaysia....

Ieza said...

kalau yg karipap yg kecil2 tu pernah la makan memang sedap sangat..
ni yg ena gorang karipap besar inti serunding ker..x pernah plak rasa..mesti sedap kn..

Redbloodsnow said...

whoaaa....syorga wooo if leh pekena..hiksss :)

Ietams said...

memang femes kat org pantai timo kan,
dorang ade gak yg frozen

鳳梨酥Blue said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社