Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 6 March 2010

BERJAYA MEMENANGI RM10K?

Salam Petang Sabtu

Wahhhh.. dah petang baru leh buka & ngadap PC nie.. hu3x.. Biase lah.. Sabtu kan ari mendobi & segala mende nak buat kan.. Kebetulannye juge.. si adik baru jer terlena.. Kene la amik kesempatan kan! Walaupun ikut badan nie rase nak join sekali jer dier lena.. hu3x.. Sebenarnyer.. sy nak kasi kawan2 bace mende kat bawah nie:

TAHNIAH! SIM CARD ANDA TELAH BERJAYA MEMENANGI RM10 RIBU DARI POWER ROOT SDN BHD. UNTUK MAKLUMAT SILA HUBUNGI 017-890-6527. MOHD ISKANDAR BIN ISMAIL

Bile mase pulak lah join peraduan Power Root nie? X pernah sekali pun.. mcm maner pulak blh terpilih nombor sim card nie kan!.. Dah terang2 dorng nak Menipu!

Sebenarnye sms mcm nie sy selalu terima. tp memg x pernah amik tahu pun.. Bile dapat jer terus delete.. dapat jer delete.. siap ulang ulang lg.. ekekkekkee.. Tapi bile dah agak kerap dpt kan rase menyampah pun ada.. Dalam kepala nie.. Nak juga cuba hubungi nombor & org yg di maksudkan tu.. Wujud ker tidakkkk.. tp mcm buang masa pulak nak layan.. Yerla Pihak Power Root sendiri pernah announce sblm nie.. Jangan Percaya & layan sms mcm nie.. sbb semua tu adalah Penipuan & Jangan lah Terpedaya..

Dorang yg buat keje nie memg  xder keje sgt lah tu kan!.. Nak jer sy buat report Polis.. Tp nak ker En Polis tu layan sms cam nie kan!.. Banyak lg keje dorg yg nak kene uruskan. hu3x...  

So, kawan2 selalu x dapat msg camnie? Pernah x korang call nombor yg diberi tu? Ader org pick up x? dorang ckp aper ekk? eheheheheh..banyak pulak soklan.. Tanye lah sendiri

25 Ulasan:

Atan Athen said...

slalu dpt gak....slalu diorg minta no akaun bank skali....konon nk bank in kan duit

Ena said...

Atan,

Camtu yeh!.. sblm nie ader yg sms terus mintak no akaun.. mcm2 tektik kan dorg nie.. x putus ase nak kaya dengan cara mudah atas kesusahan org lain.. haissshhh!!

Nana said...

mmg xpenah layan sms2 mengarut ni.mana ada power root wat pilih pemenang guna no sim kad kan ke kena bli produk tu simpan penutup ke sachet ke bengong tol dah tu ada tak try call no tu?

Ena said...

Nana,

tu la pasal.. hu3x.. x call pun sbb malas nak layan.. saje jer lah nak share kat sini...

AYU IDRIS said...

Salam Ena...akak memula dpt sms ni,tp buat donno...sekalitu dpt call dr pvt no..so angkat jgkla..bunyi slanga mcm org dr seberang.mtk no akaun Maybank...yg acc lain dia xnak.mengaku dr power root.bersgh2 suh akak cari kwn yg ada acc maybank...hmm..dunia skrgni,mcm2 penipuan kan!so berhati2lah...

Ena said...

Kak Ayu,
camtu ke kak? ishhh.. x patut betul kan!..Thanks ye kak..

ita cutevirus said...

wat derk je ena...

ita leh kate seminggu 4-5 kali dpt msg cenggitu..

zaza said...

zaza pun selalu dpt sms camni! Tak prnh nk lyn pn.. Buang kdit je.. huhu

Ena said...

ita,

teruk kan dorg tu? x der keje lain agaknyer

aiDieNa said...

Baru jer dapat lagi msg seumpama itu.. baru jer tgh hari tadi nie.. dah byk kali sgt dah.. msg dia camnie lain sikit lar dari Ena punya..
________________________
"TAHNIAH Simcard Anda B'jaya memenangi RM30.000.00, Dr "COCA-COLA" Nampak diTV3 s'mlm pkl.11.30 No.PIN:DT2547 Sila Cals. Office: 0109345907. Terima-Kasih.

From:+60178978215 9.26am 6-MAR-10
____________________________

Pada org yg hantar msg nie... mmg tak sekolah.. dia igt org sumer bodoh2 macam dia... kuang ajor!

Ena said...

Kak Eina,

Betul tu kak, memg kurang ajorrr betul kan!.. makin lame makin menjadi2 pulak dorg nie.. hu3x..

kakpah said...

salam ena. haha.. jangan percaya je. semua tu tektik nipu...

Ena said...

KakPah,
salam kak,
a'a kan kak.. banyak betul tektik org nak menipu ni.. hu3x..

nieda said...

penah dapat tapi x penah pun call..malas nak layan.zaman skrg mcm2 cara org nak tipu

Ena said...

Nieda,

tu la memg wat dekkk jer selalu pun.. tp arini cam bengang sikit.. asyik dapat je.. saje lah nak share kat sini.. kot ada pendapat yg best2 dr kwn2.. :P

Uda said...

salam kenal..

saya pun pernah dapat sms mcm ni tapi dari petronas.. yoyo an jer ckp menang 10 ghibu.. lepas tu suruh call blk.. nampak sangat nak kelentong sebab sy tak hantar apa2 kontes pun... so kita kena berhati2 pikir pjg jgn mudah terpedaya dgn umpan duit yg byk tu.

Syuhada Kamal said...

sy pun selalu gak dpt sms spam camni..banyaknye no indon..dah sah2 menipukan...takkan senang2 je nk bg duit kat kite..papepun selalu kene hati2..

Ena said...

Uda,

betul tu.. kene pk panjang.. jgn denagr je ribu2.. terus tertipu.. hu3x..

Ena said...

Syuhada,

a'a kene hati kan!..

umialya said...

akak lg le.. setiap mg dpt email mengatakan akaun email menang sampai usd 1juta..

mula2 dulu cuba gak bls nak tau apa tp diaorg mnta duit kononnya nak proses duit, terus tak layan....n krg ni terus delete je email gitu, ngarut je tp pelik la.. yg hantar ni org dan lokasi berlainan.

Melalui sms ni lg ne.. bukan stkt power root, petronas, celcom dan mcm2 lg la nama yg gah2 diorg gunnakan nak kaburi mata kita..

mamalieyna said...

selalu gak dpt..kadang tu no yang sama je..ada skali geram sbb kerap sgt..leh lak eina reply msg tu..cakap..'takde keje ke, menipu orang ja kejenya..' huhu..taklak diorang reply balik..huhu..

yg penting bila dpt msg cenggitu..silalah abaikan! ^_^

~Siti Hajar~ said...

sms tu terang2 menipu..abaikanlah..nk report polis buang ms je..reply no fon tu guna public fon, diaorang angkat tak? heheheh

Ain said...

salam berbalas kunjungan ena,

ain pun selalu gak dapat sms mcm nie tapi tak pernah layan....

terus delete jer....

eynda said...

Macam2 cara diaorg nak menipu...kekadang nampak macam diaorg ni bodoh, ingat org tak tau kot taktik nih...tapi malangnyer ada gak yg jadi mangsa...

Ieza said...

sokong..jangan nk layan sangat..tipu jer tuh..