Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 26 March 2010

Arini Anis Ada Homework La Ummi!!

Kawan2.. mcm maner? dah kenyang? sy.. Alhamdulillah.. arini ade makan2 sempena Majlis Perpisahan Sorang Teman ke Kementerian yg lain..Makanan tu sampai skrg masih ada.. Sampai ke petang la kot.. hehehe.. Manyakkk betul.. Tu yg sy cam menyepi sikit pagi nie.. hehehhe.. Nanti.. next..next.. N3 sy publish ye.. Ngeeeee...

Petang nie saje nak tepek gambo si kakak lagi..  Gambo nie  2 hari lepas sudaaa.. hohoho..

Si kakak nie balik2 jer terus cakap "arini Anis ade homework la ummi.. Anis nak buat dulu lah.. Lam ati sy berkata rajin pulak arini (makenyer sy pun rajin la nak snap bagai nie..muahahah).. selalu nak kene tanye dulu baru nak cakap ader ke tak ada or sy kene check satu2 buku nye.. Mrmm.. Pastu terus si kakak buke beg kuarkan bukunye.. Tp Mata dok melekat kat TV la Pulok??? Ho3x.. so, sy ckp la kat si kakak, tadi kate nak buat homework..naper tgk tv pulak.. Sekali terus tersengih si kakak tu..sambil kate.. eh! luper pulakk..heheheheh..sambil gelak2 cam keram busuk!!.. Pastu terus kakak Amik bukunyer & mula buat keje sekolahyer.. 

Tgk jer la gambo2 tu ye.. ^_^




Time nie.. kemain serious lagikk mukenyerr.. Memula dok kat meja..


Alih2 dok menonggeng kat bawah pulak.. Mrmm.. ikut suke kakak la.. janji keje sekolah tu siap.. heheheh..


Pastu.. sambung color pulak.. ho3x..

Note: Abaikan la Muke Kakak Yg Selekeh & Comot Tu Yeh!! 
: D

24 Ulasan:

ita cutevirus said...

rajin anak ummi buat homework ye... bagus.... blaja rajin² ye anis...

Siti said...

waaa..rajin sungguh yer...
kemas jer tulisan Anis tu.. Kaler pun cantik.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sweet jerk kan..belajar rajin2 yer anis...nanti dah besar leh jadi orang yang cerdik pandai...insya-allah

~~*Ummi AFD*~~ said...

Wah, rajin si anis ni wat homework... seronok tengok kanak2 yang dah pandai menulis & mewarna...

♥♥syahadah♥♥ said...

buat kerja ya...chomey la pulak

Redbloodsnow said...

alololo...rajinnyerrr anak buah aunty zie nih. pandai die kaler kak ena. klo zie time sebaya ngan anis nih kan...terkeluar dr landasan coloring zie taw..miahahaha :P

Nana said...

wah ada makan free ek beznye kan
rajin nye kakak wat homework..
mesti peksa dapat no 1 ni

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

rajin anis..hehe.. maknya pon rajin jgk..rajin amik gambar;D

pjg ye rambut anis..dia mmg suka ke kak?kdg budak ngadu panas la rimasla..hehe

~Siti Hajar~ said...

Anis ni sebaya Dalia la..sweet je muka anis bt h/work (ader ke ummi kata comot plk)

Dalia pun sama blk sekolah terus bt h/work, mlm Danial aje yg bt h/work sbb Dalia suka tidur awai, pkl 8 dah sleepzzzzz..

bdk pmpuan ni lain dr lelaki sbb diaorang lebih rajin ckit...

Ena said...

Ita,

camtu la budak2 ta.. datang mood baik dier.. cepat jer la dier buat.. dtg mood yg lagii 1 kan.. haru lak dibuatnyer..

Ena said...

Siti,

Thanks..sy lak yg happy..

Ena said...

Purplelicious,
Mudah2an.. berkat doa semua..

Ena said...

Ummi AFD,

boleh la sikit2.. x pandai sgt pun lagik.. budak baru pandai buat sesuatu memg mcm tu kan..

Ena said...

Kak Hada,

^_^

selalu anis nie memg rajin buat keje tp kdg x tahu apa yg dia buat..sbb xcted sgt nak buat.. keh keh keh..

Ena said...

zie,
cam akak juge la zie.. kalo baye nie.. x der pandai nak color maler bagai nie.. x reti apa pun lagi.. budak2 skrg.. cepat belajar & kite cepat bg pendedahan..tu yg dorg cpat dapat kot zie.. hehehe..

Ena said...

Nana,

a' a.. petang nie pun ader lagikk makan free nyer.. bile dah free tu free memanjang.. keh keh keh..

Ena said...

fiza,

selekeh kan! anis memg suke berambut panjang.. akak nak ptong dier x kasi.. dier sayang kan rambut nyer tu.. dier suke tiru aksi stacy menyayi sambil goyang2 keplae kasi rambut nyer terbang2.. heheh..mcm2 kan!

☆ lieya latif ☆ said...

rajin tul die.....biase ar tu ena.....mate tetap tak lepas dari tv....tv laaa pengaruh besar budak2 skrang heheheeheeh.....

Ena said...

siti hajar,

owyh ye ke.. seronok kan bile anak rajin buat homework & apa yg dier buat tu betul pulak..
tp kan.. anis ni suka tido lambat la.. hu3x.. x tau nak buat camner daaa..

Ena said...

Lieya,

tul tu lieya.. pantang lepe remote.. kat tanagn dorg jerla keje nyer..

iz-AnN عبداللطيف said...

cumelnya anak umi ni...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bagus la...dah besaq nanti leh jadik doktor k...rajin belajar...

eynda said...

Rajin la kakak....good girl :-)

zh-ena said...

umairah plak kerja dia menconteng buku jea lagi