Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 26 March 2010

Alhamdulillah...

Malam tadi (khamis) bawa si kakak & si adik ke hospital pulak.. sbb sampai2 jer kat umah pengasuh dier.. Badan si adik panas sangat.. kakak pun batuk2 teruk.. Terus en. hubby kate.. malam nie.. kiter bawak anak2 p hospital lah.. P check darah la.. Risau pulak camnie.. Yer la kan.. saper yg x risau.. si adik pualk dah x aktif dahhh.. nampak cam lemah jer.. Memandangkan time tu dah pukul 8 (kami sampai lewat ke rumah pengasuh smlm) sy kasi dulu si adik makan ubat demam dari klinik dulu.. sbb risau pulak kalau nak tunggu sampai hospital kan terlampau panas pulak suhunya..
Kami sampai ke hospital dalam pukul 10.00 camtu.. memg saje lewatkan sikit sbb nanti tak la lamer sangat menunggu sbb org dah tak ramai time tu.. memg betul biler sampai aje... dah x ramai org.. lepas register dua beradik tu. terus di panggil & di suruh buat ujian darah (irfan) sbb demam dah lamer sangat.. 

Mase tu sy uruskan si adik, en. hubby uruskan si kakak.. sorang satu la kan!.. hehehehe.. Biase lah ambil darah memg sgt kesian la kan.. menanges2 la si Irfan.. yer la.. mesti la sakitkan!!.. Sy terpaksalah buat hati kering.. kalau tak lagi kuat lah menanges si irfan tu..

Biler dah dapat hasil ujian darahnye... Alhamdulillah.. bebas dari sebarang penyakit.. senang hati sikit kan!.. Kate doktor demam sekarang nie lambat baik sbb faktor cuaca yg tak menentu.. Lega rasenyer... dok tu suruh follow jer ubat yg dier kasi tu.. sampai dorang dah baik.. Tp ubat utk dua badik tu punyer la banyak.. 

So, itu sajer la cerita nyer.. nan ado picture sbb segan pulak nak amik gambo malam tadi!! hu3x..

20 Ulasan:

MRS. K said...

skang ni klu anak demam lebih 3 hari, better p cek darah.. takot denggi plak kan

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak...

syukur la tak ada apa2 si irfan tu... runsing kepala bila anak2 selalu tak sihat...

semoga cepat sembuh dua2 beradik tu...

Ena said...

Mrs. K,

betul tu.. tu yg g semalam.. Alhamdulillah.. clear..

Ena said...

Ummi AFD,

tu la sal.. rase lapang sangat paler nie..

~Siti Hajar~ said...

Alhamdulillah xde apa2 yg serius...ok kak ena xpyh risau dah la...follow je ubt yg doc beri tu..

Siti said...

Alhamdulillah...
tu la.skang ni mmg kena concern jer kalau anak2 sakit. mcm2 penyakit ada.

Izan Ishak said...

alhamdulillah...lega bila tau anak2 ena ok semuanya..!
jgn lupa makan ubat tau...

ita cutevirus said...

syukur... cam iyyad ari tu la demam lambat baik...

kakpah said...

ko segan nak amek gambar sebab ko pakai baju kelawar kan kahkahkah...

cepat sembuh ek...

Ena said...

siti hajar,

tu la..skrg memg follow jer.. thanks ye :)

Ena said...

Siti,

tu la.. x leh buat dekkk jer kan!.. ramai juge budak2 yg amik darah time tu.. tp semua clear.. :)

Ena said...

Izan,

betul tu izan.. :)

Ena said...

ita,

ye la ta..

Ena said...

kak pah:

heheehhe..
kelakar la kak pah nie.. wat ena tergelak pulak jadinyer..

Nana said...

nasib baik xde apa2 kan mmg skang ni musim demam+batuk la..

mmg kesian tgk budak2 kecik amik darah, kita yg tua ni pun sakit ni kan budak

SiTi said...

alHaMdUlIllAh XdA ApA2 KaK...sKrG nI McM2 PeNyAkIt....kLo DaH lAMa sGt DeMaM cPT2 lAa bWk G kLIniK

Ena said...

Nana,
tul tu nana.. memg kesian la.. tp nak buat camner kan.. klu blh tukar time tu nak gak tukar tangan..

Ena said...

SiTi,

Alhamdulilah kan.. meg betul tu x leh dibiarkan lelame.. skrg penyakit dtg macam2 ..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..Xder apa2 gak kan..

Risau gak lah klu anak selalu sakit..
Skrg ni mcm2 penyakit jer yg kiter dgr..
Hope kedua2nyer cepat sembuh yer!!

eynda said...

Moga anak2 ena cepat sembuh....alhamdulillah hanya demam biasa...