Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 2 March 2010

AKSI SI ADIK YG SUNGGUH BERANI

Salam..

Mesti ader yg terkujat tgk aksi berani nie kan!.. hu3x.. memula tu panik gak la.. tp bile dah selalu si adik wat cengginiw.. tu yg sempat snap aksi nie.. x berbaju lak tu.. keding jer.. hu3x.. tp si adik nie nyempat lg manjat kat sini... Bukan sengaje sy biarkan si adik nie wat aksi nie.. tp sy memg x sangka pon Irfan seberani nie..

Nie yg buat sy malas nak buka pintu nie.. ha camnie la kojernyer.. pantang buka.. terjah jer.. x silapnyer time nie sy p buang sampah, 2 badik nie nak p mandi petang tp x jadi  sbb dengar bunyi pintu dah bukak. Dah masuk tu si adik & si kakak main la kat depan nie.. lupa pulak nak terus tutup grill (betul ke eja camnie ekk?) nie.. ape lagi hu ha hu ha la ngan suare riuh dorg cam 10 org jer.. bising jer x per..

Tp tang si adik ni yg buat sy berderau darah sokmo.. hu3x.. ishhhhh!! berani x bertempat tul la.. x padan ngan dier.. badan tecik jer.. tp huhuhuu.. kalau dah lelaki tu lelaki juge la kan!.. pantang terlepas pandang sikit jer.. haishhhhh!!

Anak2 lelaki kwn2 kat luar tu camnie gak ker?

*
*
*
V
Nasib baik x jatuh!.. Ishhhh!! kering jer badan tuyh!
Tau lak nak turun sendiri tu..
tp sungguh bahaya aksi nie..
Ishhhhh!!!!.. Irfan.. Irfan..
klu jatuh nie.. haru jadinya

34 Ulasan:

Atan Athen said...

bahaya2....tp sempat ye mak die amik gamba ye...mcm kamera tu sentiase bersama...hahahahaha

mamamiera said...

ish... takot tgk nye..
kalo kite prasan p0n, takot gak x sempat sambut kalo irfan nih terjun..
carefull ye dear.. malang x berbau..

Ena said...

atan,
kebetulan time nie camera dkt atas meja.. tu yg sambar cecepat..

Ena said...

Mamamiera,

memg takut tp tu la.. noti la..

~~*Ummi AFD*~~ said...

uish, sakan betul...

faris jarang dibiar lepas kuar rumah sebab takut tak leh nak kawal cenggini la...

ada anak yang lasak ni nak kena lebih berhati2 la ye, risau jugak jadi apa2... diaorang bukan tau bahaya ke apa ke, yang diaorang tau nak seronok je... hehe

ita cutevirus said...

budak lelaki memang berani...

tp, kan, izzah lagi berani dari iyyad dulu.... penah skali die terjatuh sampai kuku ibu jari die terkopek..

huhuhuhu.. stakat nie iyyad belum sampai tahap tu..

mamalieyna said...

weeeiii seriaunye tengok...jgn la dak arif ngikut jejak gini nanti ni..huhu..ris0 weeh..kena pantau gila2 ni ena..!

Ena said...

Sal,

klu x buka pintu kesian pulak sbb terkurung dlm umah sendiri.. klu motor tu x der ok la.. ni time ade motor kat parking la nie.. hu3x..

Ena said...

Mmalieyna,

sumer org cuak kan tgk!.. nak wat camner ummi dier sorg jer yg nak handle anak teruna & dara yg lasak2 tu.. ader ketikanyer terlepas pandang juge..

Ena said...

ita,

hu3x.. ape nak buat dah terjadi dah pon adegan panjat2 cenggini.. andai mase blh diputar kembali la kan.. nak jer ena pusing balik..

norhaizan said...

budak2 memang suka naik moto..hihi..nk jadi mat rempit ker?meh rempit kat litar..kalo tak nakal macam ni bukan dak laki la namanya kan..hihi

lama tak jenguk blog kak ena..rinduuu..

Ena said...

Nor,

a'a lamer x nampak nor... hu3x..

Adlina Husaini said...

wah, lasak = bijak cuma kita sbg mak sure isau bila dah anak bijak cari peluang nak main..aisy yg nak masuk 10 bulan pun dah pandai tepuk main door protes nak keluar sekarang ni, kalau dah besar irfan tatau la mcm mana nanti

Ena said...

Adlina,
tu la pasainyer.. haru la depa 2 badik nie.. harap2 dah besar nanti bijak kat sekolah lah.. x mauuu la bijak bukan2 kan!

Nana said...

adoila..sama je mcm damia pantang tgk moto dia naik ats diam2 takut jatuh je

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ish takutnya tengok aksi anak bujang akak nie...berani kan..tapi kalau tengok cam tue..xleh jerit kat dia takut kang dia terperanjat dengar suara kita..kena suruh dia turun elok2...

Ena said...

Nana,
samer ngan damia yeh!.. si kakak pulak dah besar baru nie baru dier berani naik.. si adik yg over doing.. hu3x..

Ena said...

Ida,

tu la pasal, memula tu nak jerit tp x jadik takut dier terkejut.. biler pujuk suh turun kan dier cakap.. "tak nak", so, terpaksa la agkat gak..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

itula dia nye
dah nama anak jantan kan..wekkekeke

bahaya tuh..seriau tgk..kang terbalik motor tu
hempap dia
nauzubillah
kene tgk2 sokmo nih

Mawar_berduri said...

huish.....bahaya ...seb baik tak pape....seriau

Ena said...

Rose,
tu la pasainyer.. hu3x..

Cik Anie said...

irfan budak yg bijak..huhuhu

Ena said...

Kak Mawar,

nasib baik la tu kan!

Ena said...

Cik Anie,

Bijak? hu3x..

nieda said...

huhu berani sungguh..mata kena selalu perhatikan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bahaya tue adik!!!takut aunty tgk..kena slalu jaga lah nie..

~Siti Hajar~ said...

anak laki mmg semua cam tuh...berani x betmpat! kita lak xleh leka lgsg, kn sllu pantau..

Khairiah Jelani said...

huhuhu, rasanya sok2 Zikri pun camni..

aiDieNa said...

Naa.. jgn bagi si Irfan buat macam tu lagie.. seriau akak tgk tau.. kawan akak.. anak dia suka memanjat mcm tu lar.. pompuan lak tu.. sekali moto tu jatuh.. tongkat moto tu terbenam bebetul kat kaki anak dia.. tembus ke tapak.. nampak tulang... hisshhhh.. siyes.. mmg bahaya!

Ena said...

kak Nieda,
memg kene perati selalu!

Lily,
Memg amat bahaye

Siti Hajar,

Memg berani x bertempat!

Kak Khairiah,
Harap x la kak

Kak Eina,

hu3x.. kdg2 x terkawal lah kak.. cam ni la budak laki kak.. memg seriau akak ckp camtu.. hu3x.. mintak dijauhkan lah..

~aSHa~ said...

dah namanye anak lelaki...ehehehehe

anak akak tu tak tau la oltromen ke cicak men..kadang2 konpius gak..aku ni mak oltromen ke....ehehehehe

tapi aksi di atas tak pernah lagi dia buat...ermmm yg lain2 tu ada gak yg tang bahaya tu...hingga rasa nak gugur jantung di buatnye

ila-ali said...

mcm aksi anak sy yang 3 taun tu...memang suka sgt naik moto dan berdiri gitu...hai kita ni yg seriau dibuatnya...dorang? dengan muka selamba aje sengih2 kat atas moto tu

Ieza said...

bahaya la camtu..jatuh satu hal..buatnya motor hempap dia..lagi haru..hati2 ena..

Redbloodsnow said...

WHOAAAAA!!! BAHAYA TUEEEE. psssttt kak ena, nyempat tuee akak snap pic ea. snap pic dulu ea, baru larang die naik ek..hahaha

:P