Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 5 March 2010

Akibat Sering Menukar Tandatangan

Tengahari Nie Nak Cerita Sikit Pasal Kisah Petang Semalam. Hu3x.. Semalam sy ader la sikit urusan kat 1 firm nie, nak p sign document, ok sign la kami asben & wife nie.. selalu doc kan pas dah sign kene initial pulak kan every pages.. so initial lah kannn.. pastu dtg lg doc yg nak kene sign penuh balik.. sekali tu.. sy blh sign cam zaman dolu2..  

skrg sign tu dah x guna dahhh.. ntah macam maner leh teringat balik sign tu tahh.. abis tu.. kan dah x same sign tu kan.. kene la sign cam doc yg sblm tu nanti x valid lah pulak kan.. tgk la balik cth2 sign kat doc tu.. try la sign lg.. tetap jd sign hak salah tu.. uwaaaaa... awat jd lagu nie??? kelakar lah pulak tp dalam ati.. camner leh jd cenggini nie.. masuk doc ke-2 pun same.. jd camtu juga.. hah! sudahh.. parah dah nie.. 

So, relaks kejap.. tenung2 renung2 balik sign cam skrg nie kat doc yg dah siap tu.. So, tarikh nafas dalam2.. pastu sign la.. baru lah kuar sign yg terkini tu.. ho3x.. camtu la citer nyer.. So, x tau lah apa nasib ngan dua doc yg x sama sign tu.. sbb person in charge tu time tu nak balik dah sbb nak p amik anak dia kat sekolah.. Harap ok lah doc tu kan!.. Camner kawan2 pernah ke jadi cam sy ni?

Note: Sebenarnye bukan selalu tukar tandatangan pun, tu tandatangan masa belum kawen.. Ntahhh camner leh teringat balik ntahhhh.. Dah la time tu tengah sign document yg sememangnya penting.. ho3x..

19 Ulasan:

Nana said...

hehe kita xpenah tukar2 dok sign gitu je dri dulu

eynda said...

Pemikiran tetiba patah balik ke zaman silam la tu :-D

Siti said...

lor...camna tu..nanti tak valid la doc tu sebab tandatgn lain2..huhu

Adlina Husaini said...

citer pasal sign ni kebetulan dlm minggu ni ina suka sungguh perati sign org..bila dapat surat or memo mesti belek2 signature tu..ada yg complicated gile..ada yg simple..ina punya sign kategori simple kot..ena punya cane

ita cutevirus said...

bahaya betol la ena nie...


p/s: ena, nak beli umah ek... tahniah la...

mamalieyna said...

haa sapa yg susah..hehe..

eina tak pernah tukar sign dr zaman sekolah rendah..sama ja..hehe..

tp mmber opis pernah tjadi camni..susah gk kan..main tukar2 sign ni..huhu..

mamaaerish : said...

tringat sain masa bercinter eh?... hik3....

xper nanti diorg dtg la balik antor doc mtk tlg sain lagi skali... (",

eb sainnyer samajer... cumer skrg nih lagi nmpk kecakaran ayamasnyer... ha ha ha... asyikkkk

~Siti Hajar~ said...

sy pnh baca 1 artikel, org yg sllu tukar t/tangan org tu xttp pendirian...betul @ tak..walallahualam

Echa said...

kekadang tandatangan ni bertukar ikut arus kemodenan..hehehhe.. yelah.. dulu masa sek sign metilah cam bebudak sket... bila dah keje lain sket.. canggeh sket.. hehehee...

Atan Athen said...

slalu nye org tukar signature sbb nk cr signature yg lg cantik....
i pon mcm tu la...
tgk2 membe sign cantik...
pastu i pon tukar la lain i punye sign sbb nk cantik gak....hahahah

Ena said...

Nana,
dulu tgk sign sndiri x cantek lah konon, pastu rase cam panjang pulak.. tu yg tukar kasi pendek sikit.. hu3x.. camtu la pulak jadikk nyer.. uwaaaa...

KAk eynda,

sy pun pelik kak, camner leh teringat sign zaman jepun tu.. hahahah

Siti,

tu la pasalnyer.. hope, nanti kakak tu call la kitorg balik p signature lg sekali.. hu3x..

adlina,

Bahaye ina nie, leh bace sign org ekk? dulu ena nyer sign panjang sikit.. skrg simple jer.. camner yg panjang tu pulak leh tingat.. uwaaaa...

Ena said...

Ita,

Ena dah lamer beli umah yg kitorg duk skrg nie.. tp nie urusan lain pulak.. hu3x.. tp pasal umah juge lah.. hu3x..

Mamaearish,

Ntah camner leh tingat sign tu.. dulu kemain susah lg nak recall.. haishhhh!!

Mamalieyna,

Baguslah camntu.. senang.. uwaaa... nak nangesss!! tp dah jd kelakar lah puloks

Siti Hajar,

X la selalu tukar, tu tdtgn zaman bebudak la.. skrg lebih simple dan tu jerla yg last & 4 ever pongggg!! ho3x..

Ena said...

Athan,

x la smapai cenggitu atan, dua kli jer tukar.. yg skrg nie dak kekal lah.. ho3..

Ena said...

Echa,

camtu yeh!.. Yerla kot.. dulu tu cam bebudak kot.. eheheheh..

Ieza said...

ni macam xde keje cari keje ni..he3

Redbloodsnow said...

psssttt..zie dr mude belia sampai dh nak masok alam menua nih kan, still stay the same jek z nyer signature taw **angkat² kening..haha**


Kak enaaaa, sila tinggalkan address akak kat private msg kat FB Zie ea. X kesah la alamat opis ke umah. janji leh smpai ke tgn akak..hikhikhik.

ujung bulan karang nk post sumthing utk akak :)

Ena said...

Zie,
hah? cam x caye jer zie nak kasi kat akak something tu.. ehhh? cam malu pulak.. sbb akak gurau jekkk.. hu3x.. tp klu tul nak kasi apa salah nyer.. wakakakkakaka.. Nanti akak p letak yeh!..

Redbloodsnow said...

hahahaha...tul nih taw. ape dan ape...kene tungguuuu sampai ujung bulan karang. tunggu dillah dh balik baru x patah kaki zie nk berjalan beli small stuff utk kak ena.

its was meant for a appreciate gift nih taw kak ena..hehehe. sbb ape dpt appriciation gift??? jengg jenggg...tunggu ms dh tiba baru habaq mai..hehehe

btw, if xde mase nk bg address kat FB, dlm komen blog zie pun xpe gak...nnti zie x approve lah komen tuh if kak ena nk address akak P&C :)

Syuhada Kamal said...

sy lak sain selalu tukar2 bentuk..dah praktis dah tp kalu kene sain lagi2 depan org mesti ade gak berubahnya..tp still seakan2la..pape je la..hehe