Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 28 February 2010

TAK MAHU BERENTRI SEDIH LAGI

Salam.. 

Lately n3 kat sini cerita2 yg sedih2 aje
Jadi,Sy x mau terus ber entri yg sedih2 lagi

Yg Pergi Tetap Pergi
Yg Tinggal Nie Harus Meneruskan Perjuangan Hidup
Moga Kenangan Bersama Org2 Tersayang 
Yg Telah Pergi kepadaNya
Akan Terpahat Di Sanubari Kami

Kami tidak kemana2 sepanjang cuti & weekend nie
Hanya di rumah saje.. opsssss!!
Ader gak kuar jap td, p sarapan ngan beli barang dapur 
Anak2 dah kembali sihat
Sementara 2 badik 2 lena di ulit intan
Sy nak layan pc jap la
Asyik tertangguh saje..
Mood pun masih kurg baik
Sbb Mak masih belum sembuh sepenuhnya..
Tp, harus ceriakan diri kerana
Hari2 yg mendatang harus ditempuhi jua


Dah agak lama x publish picture anak2
Nie piccas 2 badik nie sedang tido..

 
Lenanya kakak tido time nie.. pas makan obat nie.. tu yg lena klu x.. time siang, susah nyer nak suh kakak nie tido.. hu3x..
La.. ingatkan dah tido.. upernyer ngah layan cartoon lg..
 
Tido ponnn si adik nie.. penat main pondok2 td agaknyerrr.. 
 

16 Ulasan:

♥♥syahadah♥♥ said...

yelah yg pergi tetap pergi kita ni kena teruskan hidup..tapi kadang kala teringat kan?

Ena said...

Kak Hada,
masih terlalu baru utk jdkan ia kdg kala kak, masih bermain segala kenangan di fikiran nie.. hu3x..

Khairiah Jelani said...

sabar ngn bykkan membaca quran dan sedekah al fatihah. Moga tenang dia di sana. Biar waktu merawat dukamu. take care

Nida said...

Salam Ena...

Banyakkan bersedekah pada arwah.. Insya Allah rohnya akan tenang di'sana'

Syuhada Kamal said...

tul tu ena..yg pergi kite redha dgn ketentuan..bile teringat tu sure sedih..lumrahla tu..bukan senang nk lupakan pemergian org yg kite syg kan..hadiahkan Alfatihan n doa agar roh akak ena aman n tenang kat sana....walaucamnepun bg yg masih hidup ni hidup tetap perlu diteruskan..

Ena said...

Kak Khairiah,
tul tu kak, thanks yer.. :)

Ena said...

KAk Nida,

Thanks yer kak..

Ena said...

Syuhada,

thanks yer.. :)

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

betol tu..yg msih idup ni teruskan la idup..dan jgn terus bersedih..

amboi adik tu layan kartun sampai tgn atas pale..bersungguh2 la tu..hehehe

zaza said...

yelah.. camni la!
happy-happy ye!

Ena said...

Fiza, adk tu dah lalok dah time tu.. si kakak yg selalu n\memg suke kartun tahap gaban.. tp dah tertido.. si adik pulak yg layan.. heheheh..

Ena said...

Zaza,
:)

mamalieyna said...

ya ceriakan hari2 mu..^_^!

ha'a lama tak layan pic kakak n adik tu...sweet tidonye..!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnya c adik layan kartun..siap tgn atas kpala.. :)

Izan Ishak said...

ena..sume tetap jd kenangan smpai bila2. xpe2...hepi2 diri ye ena...!

Ieza said...

ya tabahkan hati mu..