Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 18 February 2010

Tag Lagi

Memandangkan kene nunggu en hubby yg agak telat petang nie.. nak setel kan membayar saman Tag nie dulu la.. dari Ammi Sara kawan blogger baru.. x sangka pulak kene tag camni.. lebih kurang je ngan tag dari Syuhada Kamal yg sy dah jawab sabtu lepas.. heh3x.. tp x samer la..  Jom la kiter mulakan dari SEKARANG!!!
  
1) 3 name i go by:
(sib baik nak 3 jer.. klu tak jenuh sy nak kene tulis semua.. heh3x..)

1- Ena (kawan2)
2- Kak Ena (keluarga, jiran tetangga di kg termasuk sedara mara semua pgl Kak Ena, walaupon dorg lebih berumur dari sy tp sy x kisah pon)
3- Ummi (anak2)

2) 3 jobs i have had in my life:

1- Penah follow sepupu niaga burger mase baru pas abis SPM selama sebulan (best juge sbb ramai tol yg nak beli burger & coconut shake.. best tau coconut shake tu)
2.Sales girl di bahagian baju kanak2(sesuai la ngan sy yg ala2 kanak2 ribena time tu kan) kat Jaya Jusco Melaka selama sebulan jer pon..sajer jer nak cube rase pegang duit sendiri. Mase tu baru abis praktikal).

2- Kijer kat KAB Corporation Sdn Bhd di Taman Dagang Ampang, selama 4 tahun pastu baru la dapat kijer kat tempat skrg.. banyak tau pengalaman mase kat situ..

3) 3 places i have lived:

1- Mase kecik2 dulu sy tinggal di Kerteh, Terengganu
2- Pindah balik ke umah Mak Ayah sy di Besut, Trg sampai la dah abis belajar
3- Pernah dok kat Cheras Baru jap, Then baru dok kat umah sendiri kat Ampang, Selangor

3 TV shots i cannot miss:
* sy jarang dapat follow cerita kat tv skrg.. tp yg kat bawah nie.. penah la..

1-Cinta Balqis (dah abis dah)
2- Awan Dania (kdg2 tertinggal juge sbb selalu tv yg tgk sy balik..heh3x)
3- Cerita Cartoon yg anak2 sy tgk (mcm2 la)

4) 3 places i have been:

Kat Malaysia jer semuanyer dah pegi kecuali Pulau Pinang & Sabah. Oversea x penah lg la.. over the sea jer p.. heh3x..

5) 3 places i want to go:

1- Makkah

2- Bali (Romantik kan tempat tu) tp dah takut la nak ker oversea sbb kat luar negara lg dasyat bencananye.. tp bak kate pepatah Hujan panas di negara orang, Hujan Batu Di Negeri Sendiri, Apapun Biarlah kat Negeri Sendiri kan!.. tp sy x nak la segala musibah walau di mana saya berada..

6) 3 of my fav foods:

* Macam2 yg saya suke.. tp nak 3 jer yeh!.. heh3x..

1- Nasi Kerabu, Nasi Dagang(pantai timor)
2- Ikan Bakar & Sea Food, Pizza (western)
3- Tom Yam, Asam Pedas Melaka & mcm2 la kan! 
 
7) things i'm looking forward too:

1- Nak P honeymoon lg (heheh).. biler ntah
2- Nak p in & outdoor photoshoot
3- Nak sambung study tp x tau bile lg..

8) Pets that you have owned: 

Alamakkk!!.. x der pets la..hu3x

9) Three fav band/ singer:

Dulu ader yg st fav sgt2.. tp skrg x der dahhh.. maner yg sedap tu saya layan ajer.. cthyer:

1- Kump Intim terutamanya lagu Kasih Kekasih & Pemergianmu
2- Skrg tgh famous ngan lagu dr kump wali : Cari Jodoh (saje suke2)
3- Kump Mestica lagu Destinasi Cinta

10) Three fav teams to watch:

* Alahai.. sy x amik tau la sport nie.. jd x tau la name2 team yg ade nie.. hu3x.. sori

11) Three fav drinks:

1- Sky Juice eheheheh.. same je ngan Zara kan!

2- Cocoa Collagen (baru lg saye minum nie.. sedap & baik utk kesihatan.. cubalah.. heh3x..)

3- Yg lain tu saye minum juge janji halal tp x selalu la

Me nak tag:
* sape2 yg nak jawab tag nie.. sila lah jawab yer!.. heh3x

3 Ulasan:

mamaaerish : said...

asam pedas... peh.... nyaman... (",)

besalah tu ena... tv mmg minat tgk kiter tido... hik3

Ena said...

mamaerish,
memg nyaman.. :)
tu lakan.. tido jer la jawab nyer klu tgk.. heh3x..

Sara said...

Mai la dtg penang! ;-)