Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 13 February 2010

TAG DR KAK SYUHADA KAMAL

Salam Hari Sabtu

Kemane kwn2 hari nie? hehehe
Pg nie sy nak jawab tag dari blogger Syuhada Kamal . Sy amik mase sikit la nak jawab nie.. Tp masih ada tag yg sebelum dari syuhada nie sebenarnye.. Tp sy jawab yg nie dulula.. 
Jom bace ape soalannyer & harap Syuhada berpuas hati dengan jawapan nie ye. ^_^

*************************

1) Adakah anda rasa anda hot?
Heh3x.. hot ker? x der la.. saye nie biase jer orangnyer.. :)

2) Upload gambar kegemaran anda. Citer pasal gambar berkenaan
 

Ni antara picture yg sy suke.. Picture nie di snap pd pertengahan tahun 2009. Nak tahu x kami di mana mase nie? Mcm org teka bile tgk picture nie.. Dalam Semak maner la kan!.. heh3x.. Nie dalam semak di Genting Highland.. Otw nak balik tu.. kami nampak pulak tempat nie.. cam cantik untuk posing.. Mase nie, sy tengah chubby.. betul x? tu yg nampak bulat semacam jer.. heh3x..

3) Bila kali terakhir anda makan pizza?

Pizza? peberet ena juge sebenarnyer..heh3x.. baru jer makan ari ahad lepas.. tp dh lamer tak makan sebenarnyer.. yer la walaupon peberet tak boleh makan selalu kan!..

4) Lagu terakhir anda dengar

Lagu yg kedengaran dari blog saya nie.. :)

5) Ape anda buat selain menyelesaikan tag ini
Tengah basuh kain tp guna machine washing la.. heh3x.. Anak2 baru jer tido masa sy draf ni.. Memg kene tunggu dorg tido dulu la kan!

6)Selain nama sendiri anda dipanggil name ape?

Banyak juge nama panggilan  selain nama asal saya. Jgn terkejut pulak yer bace kat bawah nie..

Ena: oleh kawan2 & keluarga sebelah En. Hubby
Kak Ena : oleh adik beradik, sedara mara. Panggilan tu sejak dari saya kecik termasuk jiran2 juge yg lebih berusia pon
Ena Kecik: oleh kawan2 opis sbb saye kecik jer orgnyer & kebetulan ada lg opis mate yg guna panggilan ena tu
Nana: Panggilan kawan2 mase saya belajar dulu (yg rapat2 jer terutama satu bilik ngan saya di  Langkawi)
Mak Lang: Oleh Anak buah sebelah En. Hubby
Cik Ena : oleh Anak2 buah belah saya pula
Sayang: oleh En Hubby... (Nak gak tulis nie) hehehe
Ummi: oleh Anak2 saya 

7) Tag lagi 8 orang

* saper2 yg sudi nak jawab tag nie boleh la jawab yer.. (jgn mare yer syuhada!)

(No. 8 hingga 14 sy x jawab sbb sy x der list tag kawan2.. x per kan! Suke2 saye jer kan!..

15) Berikan 5 yang anda tahu tentang orang yg men`tag anda

Syuhada kamal nie, baru jer saye kenali di alam blogger nie. Pendapat saya:

1. Orangnya baik & nampak mcm muslimah sejati jer.. saye nie x sejati ker ekk? Terserlah melalui penampilan & penulisannya
2. Seorang ibu kepada 2 orang puteri yg sangat comel
2. Ada gaye ibu mithali juge nie kan! Mudah2an
3. Suri rumah sepenuh masa.. (bestnyerr dapat tengok anak membesar depan mata & mendidik mereka sendiri sepenuhnya)
4. Seorang ibu yg sangat rajin & pandai memasak( best2 jer menunye)
5. Seorang yg ramah di alam maya nie & rajin mengapdet blog & membuat kunjungan balas
* Saya masih dalam peringkat mengnali syuhada nie.. Nak komen lebih2 takut tersalah pula.. Buat sementara nie itu jer la yg dapat sy listkan.. Maaf yer klu ader yg tersalah menilai..

16) persamaan antara kambing dan lembu
Kompem la Dua2 leh wat korban!..heh3x.. (lau dah cukup umor la)

17) Adakah anda tahu si razmann itu sengal
Saper Razman tu ekk? Kesian dier sebab yer kot dier sengal (I'm sori)


18) Gay or less
     
Hohoho.. nak jawab aper nie ekk?

p/s: Syuhada, alamakkk.. (ampun) cam x best jer ena jawab Tag nie.. maaf lah yer.. tu jer yg mampu.. ena nie sebenarnyer x suke nak jawab tag.. tu sbb bile kene tag lamer jer amik mase nak jawab.. Huhuhu.. (nie auto publish yer.. sy sedang otw ke kg time nie.. :)

2 Ulasan:

MaszLaVista said...

bace tag akak nih, masz teringt lak kt tag yg kwn masz bg..cmni laa ghupe tag ni tp x buat2..kekeke...mst menyirap jer kwn masz tuh..hahaha..

neway, pic tu cntik laa...

Syuhada Kamal said...

salam ena,

tqvm sudi jawab tag sy tu..ala, tak kisah pun jawab camne..hehe..sori lmbt jenguk coz terlepas pandang entri ena ni..mmg kite still dlm proses kenal mengenal,walau just dlm blog tp tu tak jadi halangan kan..nice knowing u..:)