Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 2 February 2010

SERIES a.k.a SOMBONG


Hohoho.. awat series sangat?
x mooo la.. nanti org takut nak tegoorrr
Tp kannnn.. sy lau wat kijer 
Muke memg cenggituw
Series la konon tu..
Tp memg kwn2 kat opis
Pon ader ckp camni
"Dak Ena tu lau ngah wat kijer
Series sungguh mukenyer!!
Lau org ngumpat pasal dier pon 
dier x sedar dahhh!!"..Huhuhuu..
Tp sy mengakuinyer
Sbb sy memg seorang yg series wat kijer
Tp ader gak biler tgk muker sy cenggituw kan!
Yg baru2 nak kenal or jumpe
Mesti dorg akak kater camni pulak
"Sombong nyer muker dier tuyh!
Eieee!!.. takut la nak tegur"
Cian kan ena..
X pepasal org dah nilai cenggituw
Sob sob sob..
Hakikatnyer.. sy nie
Peramah juge &
Mudah mesra orgnyer
Tp sy x sombong maaaa... Hikss!!
Sbb tu kater pepatah (bukan sy kater eaa!!)
Don't judge a book by its cover!!
Right!!
cheehhhhh!!! cover nampak tuan umahhh!!
Maii la kiter tgk.. camner ghuper yg dikatakan 
SeRieS a.k.a SoMbOnG tu?
*
*
*
*
*
V
SeRies tak?
See!!.. sombong ker ekk?

Camni la uper org yg tengah wat kijer nie uols!!

46 Ulasan:

Ietams said...

woh series tu,
tapi bile tengok taik lalat kat tepi tu
leh lak nampak manisnye.. ahaks!

mamaaerish : said...

kalo senyum2 kang... org igt pe lak kan... :)

Cik Anie said...

takper..janji hati kita tak mcm tu...

*S*A*L*W*A* said...

sama la akak, org pun selalu ingat sal ni sombong sebab slalu muka serius ja...

tapi betul la, muka akak nampak serius betul dalam gambar tu... hehe

kalau sal pun takut gak nak tegur tengok muka cenggitu...hehe

Bai said...

takpon..muka saya lagi sombong :P

♥♥syahadah♥♥ said...

klu buat benda mmg kena serious.klu menyengih ke ngmpat ke nanti makan gaji buto..tp muka tu bukan cam serious jek cam nak mkn org pun ada gak tu

MamaCira said...

kalau dah kerut dahi..
genti org kate series kan!
aku bila tgk screen monitor ni
mmg bekerut dahi..
silau.. silau..
Hehehe..

x kisah la ena apa org kate..
biar org tgk muka sombong
yang penting hati x sombong
boleh gitu? Ekeke..

norhaizan said...

tak nampak sombong..tapi mcm seyes bangat nor tgk..hihi..mmg tekun buat keja arr..
sama ar cm nor kak, kalo org tak kenal or baru kenal derang kata nor sombong dan jenis tak byk ckp..bl dh kenal lama2 baru derang tau pangai kita ni mcm mana kan..

Ena said...

Ietams,
ohoho.. series kan!..
manis yeh!.. wahahhaa

Ena said...

Mamaaersih,
betul betul betul..

Ena said...

Cik Anie,
sokong lah!!.. he3x..

Ena said...

Salwa,
tu la sa, tu muke candid tu.. hohoho.. series abis kan!..

Ena said...

Bai,
he3hx..

Ena said...

Kak Hada,
nak makan org? .. muahahhaahaa..
leh la makan akak dulu pasni.. heh3x..

Ena said...

MamaCira,
Betul.. betul betul!!!

Ena said...

Norhaizan,
siyes.. er nor? ngeh ngeh ngeh..

mamamiera said...

huyooo..
seriusnye muke bleh sangkut hanger tuh..
heheheee ;p

Ena said...

MamaMiera,
wakakakkakaka...

mamalieyna said...

cam buat2 serius ja..hehe..tau org nak snap pic die..ekeke..

ye la, wat kije kenalah muka turut sama serius kan, kalo senyum2 kang, org kata apa laks..hikhik..

pepun ena peramah eh! daku pemalu tau! ekeke..

zaza said...

hahah.. sama cam zaza je dak ENA ni...!!!

jom kita jadi geng!!

Ena said...

Mamalieyna,
x la peramah sgt2.. pramah la juge means bukan sombong.. he3x..

Ena said...

Zaza,
Jom!!..

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

aiyo kak.. serius pon smpat snap gmbr ke..ahaks..

ala sama la kita.. kt mana2 fza keje msti mula2 org nyampah kt fiza..
mcm dikata org.. sombong la kerek la..
hoho
hakikatnya........."yg penting kita hepi"
haha.. biasala kan..org tgl kita dr segi riak wajah je mmg akan ckp cmtu..hehe

Ena said...

Fiza,
tul tu fiza.. aper yg penting.. HAPPY!..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

siyes nyer.. :)

Mestilah kan wat keja mesti kena beri tumpuan...muke pon kena gak siyes... :D

Ena said...

Lily,
heh3x.. thanks yer :)

Nida (maaf gambar profile baru sahaja ditukar dari salji ke raya...hehe) said...

Don't judge a book by its cover.. betul tak???

KELLY910 said...

sis ena.. samalah kita.. olrang selalu salah anggapan yang kelly ni sombong.. pada hal kelly ni tak sombong, cuma kelly ni pemalu orangnya... ekeke.. tapi ok lah serious time buat kerja.. takkan nak hu..ha.. hu..ha.. pulak kan.. btw cun lah muka sis yang serious tu..:P

rosma said...

masam2 pun ttp ade manisnyer..sy kenai kak ena lam alam maya ni..sy leh katakan kak ena xsombong la..leh jadi kwn yg baik..caye la..

ita cutevirus said...

ena dari dulu cenggitu ghupenyer....

kalo ngah study, cenggitu le ghupenyer.. jgn le kite tegor ke, kite ckp ngan die ke... die wat derk jerk... huhuhu...


p/s: eh? lepas ke idak komen ni?? tp, itu dr ita yang da kenal ena lame.....

Ena said...

Kak Nida, betul tu kak.. sy setuju sgt2.. he3x..

Ena said...

KElly,
klly pon samer gak yeh!.. hu3x.. cian kiter kan!
cun? hahahha.. kelakar la kelly nie.. :)

Ena said...

Rosma,
heh3x.. thanks yer rosma.. :)

Ena said...

Ita,
tu la pasai nyer ieta..
cenggitu le ghupernyer..
lau org ngumpat pon x pasan.. sbb series bebenor!.. heh2x..

Syuhada Kamal said...

time ke mmg la kene series..kalu tak tak siapla kan..hehe..biasela tu..org selalu judge rupe..sy pun selalu kene camtu..bukan sombong..pemalu aje..hikhik

eynda said...

Seriusnyer muka...tapi tak nampak sombong la...kalau ditegur mesti senyum ni kan...tapi kalau senyum sorang2 depan pc tu tau la...buat serius buat keje...tapi ngadap blog heheh....

Ena said...

Syuhada kamal,
heh3x...

Ena said...

Kak Eynda,
tu pasal la kak.. bile ngadap blog tersengeh2 jer.. kui3x..

@juera said...

sma la..sy pn klu uat kije mmg siyes..klu maen2 keje pn tah kemana..hihi

♥z@z@♥ said...

a'ah kan kak ena..klau tgh wat keje mesti la seyes..kene concentrate..time tgh santai muke manis la...weeeee

Redbloodsnow said...

perhhh...serious tueee kak. garang jek nampak. haaaa btol tuh, dont judge a book by its cover.

Pssttt..zie lak time wat² bz baru muke serious giler...wakakakaka :P

Ena said...

@juera,
tu la pasal kan!.. heh3x..

Ena said...

Z@z@,
heh3x..

Ena said...

Redbloodsnow,
tu la pasal zie.. garang betul.. mak saper la tuyh!.. weekekekeke..
Per yg penting!.. i know who i am! right!

MaszLaVista said...

ai x rse muke akak nmpk sombong, nmpk soft jer..

nas aliff said...

bia ape owg nk ckp..
buat x taw jek..

blogwalking~