Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 25 February 2010

BELUM HILANG SEDIH DATANG LG BERITA SEDIH

Sy baru mendapat panggilan dr kg. Kate adik, mak pula tiba2 sesak nafas setelah balik dari surau selepas solat isyak. Cuba hubungi ayah, tp x dapat.. Adik2 pula x tahu nak terangkan kenapa mak jadi macam tu.. td katenye Mak x nak pergi ke Hospital. Aduhhh!! ujian apakah yg sedang melanda kami ketika ini.. 

Ya Allah, kau berikalnah kami kekuatan menempuhi dugaan Mu ini
Kau Kuatkanlah Semangat Ibuku Menghadapinya
Kau Hindarilah segala perkara yg tidak dingini terus terjadi  Ya Allah..

P/s: Mohon doa dari rakan2 semua agar semuanya dalam keadaan baik

15 Ulasan:

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

Sabar ye k.ena.. moga xda apa2..bykkanlah berdoa, solat hajat mtk mak sihat..

mgkin ni ujian dr NYA..kita hanya manusia biasa yg tdk boleh lari dr menerima dugaan..

fiza doakan moga mak k.ena cpt sembuh..aminnn..

LIP (^_^) said...

harap takde apa2 mak ena..my prayer for your mom..

Izan Ishak said...

harap2 mak ena xde apa2...
izan doakan mak ena sembuh ye!

**sedih kejap bila tau mak org lain sakit...xsihat. terus teringat mak izan kat umah tu...tadi call dia puasa hari ni...

mamaaerish : said...

slm ena,

sabar yer... mungkin mak ena tuh msh sebak & kepenatan.... bykkan doa yer...

doa terbaik dari kami... aminnnn

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Harap mak Ena xde apa2..Lily doakan yg terbaik buat mak ena mahupun ena sekeluarga!!

Bai said...

tabah k...pujuk..lama2 ok la...ok?

~~~ kay ~~~ said...

istighfar byk2...
semua ujian tanda ALLAH sayg kat kita, bertabahlah.
(^_^)

Ieda Al-Habsyi said...

ena, sabar k. byk2 berdoa untuk mak supaya ok seperti sediakala, take care dear

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

maybe rindu kat kakak ena..
semoga takda ape2 k..semoga selamat2 semuanya..aminnn

Nida said...

Salam Ena...

Harap mak Ena cepat sembuh... mungkin mak Ena masih dalam keadaan bersedih.. Ena kuatkanlah semangat dia.

P/s: bila bca n3 Ena, akak teringat mak akak yg jauh di Malaysia.. risau juga pada keadaannya, Atuk Nida pun di hospital sekarang (sakit tua).. mudah2an segalanya selamat di sana...aminnn

Syuhada Kamal said...

sabar ye ena..Allah bg ujian sebagai tanda Dia sayang n ingat kat kite..hope mak ena cepat sembuh..

Ietams said...

byk kan bersabar ye na,
semua tu dugaan kite sbg manusia..

Mrs. Adz said...

sabar ye..doa byk2..ni dugaan dari Allah nak uji hamba dia..nak suruh kita lebih dekat dengan dia..kadang-kadang mungkin kita terlalai seketika..Allah sayang,Allah uji kita..

moga ibu ena sihat sepenuhnya..amin

ita cutevirus said...

feel sorry 4 u ena...

harap ena sekeluarga tabah menghadapi dugaan yang diberikan Allah... setiap kejadin ada hikmah disebaliknya...

Atan Athen said...

semoga ibu sis diberi kesihatan yg baik dan akan sembuh...
n semoga sis byk2 bersabar