Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 30 January 2010

SABTU

As' salam di hr sabtu

Hari yg ditunggu setiap minggu kan
Yer la hari utk bersama keluarga
Bersama org2 tersayang kan!
Hr2 biase x bersama2 ngan yg tersayang kah?
Tetap bersama, cumer lebih mase bersama & perhatian kan!
Tp bg sy arini hr utk setelkan sumer kijer umah
Kijer2 rutin seorang suri rumahtangga
Yg meninggalkan dulu tugasnyer di di pejabat
Di rumah dialah Isteri kpd Suami
Ibu kpd Anak2
Yg Wajib menunaikan tanggungjawabnyer yg hakiki
Bukan kater hr2 lain x buat kijer umah
Tp selalunyer hr2 (isnin-jumaat)
Lebih fokus pd kijer2 yg segera &
setel pd hr yg samer juge
Maklumla byk skip kijer
Tp cam arini nak mengemas, mencuci, mengemop
Dengan lebih detail betul x?
Maklum la cuti la katerkan!!
Tp ader gak masih bekerja & terus bekerja
Macam en. Hubby sy juge
Yg tetap bekerja demi keluarga kami
Demi sebuah Keluarga
Demi memenuhi tuntutan perjalanan hidup
Yang memerlukan Fulus mania, wang ringgit
Hidup zaman sekarang x der duit boleh hidup x?
Sumer org tau jawab kan!
Duit, duit & duit!!! huhuhuhu
Jd kiter yg dah berkeluarga tentu lah berusaha
Untuk buat yg terbaik utk keluarga masing2 kan!
yang bujang pon samer juge
Ader yg sanggup berjauhan dr suami, isteri & anak2
Demi rezeki yg ader di mana2
Sanggup menghadapi segala onak & duri
x sakit ker ekk? tu pon nak tanyer ker?kui3x..
Carilah rezeki di muka bumi ini
Tp biarlah dengan cara yg halal
InsyaAllah hidup kiter di berkati

stop2.. bukan ituw pun sebenarnye 
yg sy nak kupas kat n3 nie
tp dah meleret sudahhh
Sy cume nak ber n3 di hari ini sajer
x der topic yg di set kat kepale sy pon sebenarnye
Yg tertulis kat atas tu
semuanyer keluar secara spontan
Heh3x..

K. la.. Salam di hari minggu
Yg berjalan2 & bercuti cutian tu
Selamat Bercuti ye!!

Dahhhhh!!!

6 Ulasan:

ita cutevirus said...

huhuhuhu... selamat mengemas umah!!! ehehehe.. rajinnyer..

beautiful_rose said...

cuti itu adelah best!
hahahha sy gak sedg cuti...
dn sakang ade kt rmuh..
tp sedey ohh esok kne balik kolej semule.....waaaaaa nangesssss

Ena said...

Ita, bukan rajin tp dah namer nyer kijer umah.. hu3x.

Ena said...

Beautiful rose, waaaahhhh bestnyerrrr..
jgn nangessss eaa!! hikss

hajarus said...

selamat mengemas rumah k.ena..

betul tu kak, cam kat sini pun ramai mber2 + bos2 yang kene transfer ke utara nih sanggup hidup berjauhan ngan anak isteri demi nak mencari rezeki tuk keluarga... nak bawa keluarga sekali isteri pun berkerjaya juga... bayangkan setiap minggu kene berulang alik dr kl - b.mertajam nih... aduh jauhkan...

kalau la hajar xwat keputusan nak resign ikut suami ke sini.. alamatnyer terpaksa berjauhan cam member2 lain la jawabnyer... hu3x...

Ena said...

Hajar,
tu yg x sanggup tu hajar.. nak berjauhan camtu.. tu la memg respect la pade pasangan suami isteri yg amik risiko camtu.. demi rezeki buat keluarga.. akak x kuat kot camtu.. hu3x.. x per la.. kene tinggal di ujung minggu tu cukup la.. idakk sanggup berjauhan setiap hari.. uwaaaa!!.. heh3x.. over pulak!..