Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 13 January 2010

LAST EPISOD:OUR WEEKEND

He3x.. siap last episod gituw.. lau ader episod lg camner ek? heh3x.. x der la.. ni memg yg last berkenaan weekend kami pd 10.01.02010. Sebelum sy terus menceceh di n3 nie.. mohon maaf kerana mungkin n3 nie agak boring sbb cam samer jer ngan n3 hr isnin.. tp sy tetap nak update kat sini.. yer la.. kater Diari.. x gituw??
Pg pas solat subuh memg rase liat & lambat sikit nak bersiap, padahal en. Hubby dah inform nak sambung jogging arini.. wahhh berkobar2 nampaknyer en. hubby tu ekk!!.. So, lbh kurg jam 9.00am kitorng sampai la kat tempat tu.. TAPI.. tetibe parking amat lah penuh & x der lgsung pun yg nampak leh diisi olh kete kami.. make pusing2 la dulu.. then jumpe, tp agak jauh dr Tasik Ampang Hilir tu.. sib baik cuace masih redup.. Sesampai jer.. memg mate yg agak sleepy nie tetibe terbeliak ngan lautan manusia.. (x la ramai cam kat KLCC tu).. Meh tengok gambar nie..

Owh.. upernyer ader pertandingan memancing.. ader banner tp kat sebelah saner.. kami lak masuk ikut pintu lg satu.. agak ramai la klu nak di bandingkan ngan hr2 yg x der xtvt kannn!!

Jenjalan sajork la nampaknyer..

Alamakk adek!! aper kasi Vontottt nie.. ish..ishh..ishh!!!

See!!.. kakak yg over sokmo lau dpt main.. suke hati la kakak!!! Janji jgn tergolek udahhh lerrr!!


Nie last pic but not least eaaa.. pic last utk riadah di hr Ahad.. kakak mkn cam sedap jer tp sbnarnyer x sodap maner ponggg!! hu3x..

*****************************************************
Petang dlm kul 2.00 camtu.. kitorg g kenduri kawen kawan opis (en. Amin tp yg kawen tu anak dier) sy kat Taman Teratai. Dekat ngan umah sy juge la.. tp pic nyer x sempat snap sbb org ramai sgt. segan la pulak!! Hikss.. Nie jer sempat snap. Malangnyer pic ngan pengantin pun x sempat nak snap..huhuhu.. kakak pulak wat pangai kat situ.. nak gula2.. Asal g umah kenduri jer mesti kakak minta gula2..Kakak pun dah tahu sgt ngan pemberian tu.. tp x disediakan sbb dah ganti ngan cupcakes. Adik lak x nak makan sbb dah ngantuk.. nak tido la tu.. 

Dah nak abis makan baru nak snap.. kat sebelah sy tu my bff Suraya, ader ramai lg kawan2 opis tp sempat amik nie jer.. hu3x..

Dah nak balik baru nampak kakak nie senyum.. pastu dia tanye "nak g maner pulak pas ni? kakak..kakak.. nak jalan ajer!! Hikss..

Sekian la saje stori weekend kami.. 
tata titi tutuuuuu!!!

23 Ulasan:

izan ishak said...

hehe...mcm2 lah kakak ni, nak mintak gegula ye. ciannya dia....
anak2 ni mmg suka jalan2 kan ena!

Ena said...

Izan Ishak:
A'a la Izan memg suke2 jer mintak gule2 kat umah orang.. dah Anis nie memg suke sgt g jenjalan.. lg lau dapat g playground ngan umah Opah dier (MIL).. :)

ita cutevirus said...

standard laa ena... same je cam izzah... nak mintak gule²la... kegemaran die pun gi playground...
asal lalu mane² playground mesti die suh singgah...
dah la on the way nak balik umah tu ade lebih kurang 5playground.. takkan nak singgah sume skali?

pingsan emaknyer... kurrrrruuussss la emaknyer nanti...

rosma said...

beh dah story?hu3..xpe kak kate dairykan..tulih jer..kite bace..he3..slmt pengantin baru utk anak kwn akk tu yer...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hahaha..last episode tak tahan tu. cam drama je romannye..ehehhe

okler tu..anak kaki jalan
cam anak buah sy tu, tak kaki jln. suke duk umah
mati kutu akak sy tau!
tiap kali g jalan..paling lama tahan sejam je..pastu ngamuk nak balik....
ehhehe

norhaizan said...

bestnyer weekend terisi ngan macam2 xtiviti..saya weekend buat tahi mata ja kat umah..hiihi..boy posing bontott seksi gituu..heee..nway, cantik la kak ena pakai shawl kaler merah tu..sesuai ngn kulit putih fair akak tu..

♥♥syahadah♥♥ said...

penuh aktiviti takpe quality time..

iedaLUVsham said...

anak dah 2, akak still menten cun lah! :)

Ena said...

ita: heh3x.. kurus.. lau la semudah tu kan ta..
tu la naik poning nak penuhkan semua keinginan anak2 nie.. kdg2 x layan juge.. hu3.. Ta.. apsal x leh leave comment kat tempat nyer nyer n3 ekk? hu3x..

Ena said...

Rosma:
he3x.. tu la lau x upload kat sini rase cam rugi lak.. sbb bukan selalu pun nak g kan.. hik3x.. thanks yer rosma sbb rajin ziarah.. :)

Ena said...

Rose: tecik lg la rose.. nanti dah besau nanti.. ha ajak jalan jer kojenyerrr.. :)

Ena said...

Norhaizan:

Shawl tu dah lamer dah beli Nir tp tu la 1st time pakai.. heh3x.. memg senang nak sarung tp besar sbnrnyerr.. tu yg nampak selekeh tu..

Ena said...

Shahadah:
he3x.. a'a.. en arase memg berkualiti sgt weekend yg lepas.. this weekend x tau laks camner.. :)

Ena said...

IedaLUVsham:

X der la cunnyer ieda.. tecik kot ena nie.. tu yg nampak muda.. hik3x..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

amoih vontot adik bery the tonggek gitu..hehehehhe sweet taw..

mamaaerish : said...

hik3... kena tunggu ending nih... satu penyeksaan... ;p

cantek la cat umah... i likeee... :)

Ena said...

PURPLELICIOUS:
he3x.. x agak2 kan adik nyer tongek vontot tuw..

Ena said...

Mamaearish:
Lau kat umah leh ena tgk cat umah baru nie.. tp lau kat opis.. itam jer la.. huk3x.. naper ek? camtu.. hu3x..

neezareef said...

kdg weekend byk xtvt tp mls nk entry...tp klu nk jd diari wat je entry..wpn malas ke lambat ke

mamalieyna said...

hehe...tertonggek adik ye..lawak je pose gituw..ekeke..beso sok malu nengok ni..hehe..

ini kan diary kita, tulis je apa rasa nk tulis..kenangan di masa depan..next time baca balik, cerita biasa ni yg akan terasa best bila diimbau kembali..kan3x.. ^_^

Ena said...

Neezaref: tu la pasal.. lau ikutkan cam x rajin nak masukkan kat sini.. tp pic2 nie sumer sayang lak lau nanti x der.. maklum la digital.. leh delete je..

Ena said...

Mamalieyna:
Tul tu Mamalieyna.. :)

Redbloodsnow said...

sonokk wooooo agenda weekend uols anak banak. nak jd ank akak gak ah..hehe