Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 29 January 2010

KALUTNYERRR!!

Salam pg Jumaat

Dahhhh Jumaat..
esok lusa cuti rutin lg kan!
Pastuyh senin pon cuti lg.. Yeaaahhaaaa..
Korang dah ader planning nak ke maner2 ker?
sy nan ado planning lg la.. hu3x..
Duk umah jer kot!

Teruskan ke tajuk n3 yer..
A'a.. pg niie agak kalut.. bangun cam biaser juge
Tp mcm2 hal pulak berlaku
Biaser la kan..
Td pg.. kakak bangun jer nangis2..
X nak mandi katernyer
Then x nak pergi sekolah pulak
Sejak dah sek nie, nie kali ke-3 dier buat hal
Agaknyer mimpi ngeri kot malam td
Heh3x..
Pujuk punyer pujuk akhirnyer ready gak ke sek

Nasib baik En. Hubby banyak bantu
Settle kan kain baju nak bersidai
Kemas bilik, siapkan si adik
Thanks b, sbb guner super power root
Maser nak siapkan sumer td..heh3x
Me? kakak sorang pon dah gune byk lamer
Aper x nyer.. bile dier mula wat pangai
Nak kene pujuk bagai
Tak ker amik maser tu?
Dah siap mandi nak pakai baju pulak kan!
Org dah merajuk pakai baju pon x nak
Lg la lambat.. hu3x..
Si kakak nie kan ader ASTHMA
wlaupun mandi gune water heater
tp tetap kene sapu Vicks
(Eh betul ker eja nie? tetiber luper pulak) Hikss!
Dah siap berbaju, kene bagi gas pulak
Lastly kene bg dier makan madu 
(Itu baru utk si kakak kan!)
Jd, klu dier wat hal memg menyebabkan
kami lewat la sampai ke opis
Si adik ok jer, just tukar pampers & baju,
Kasi susu ok jer dier
Nasib baik sy dah siapkan beg baju
Dorg sblm tido setiap hari
Lau x, lg harukan!

Dah tu, tibe2, perut sy pulak wat hal
Ishh!! ishh!! Ishhh!!
Cam nak ter ceri beri pon ader.. hu3x
Tu pon amik maser juge kan!.. hikss

OTW tu pulak kat highway
Ader lak Xcident.. so, kompem la jln jem kan!
Dah la dah lewat, jem pulak!huhuhu..

Sy memg tetap akan sampai sblm pukul 8
Tp en. Hubby la yg akan lambat
Sbb dier pon masuk kul 8 juge
Kami p keje sesamer, hantar sy dulu
Jd x tau la camner en. Hubby tu pecut td
Sy tahu lau dah lambat kompem Hubby
Pecut ala2 tayar x cecah jalan dah tuw
Ishhh!! bahaya kan!

K.. la Itu la yg buat kami kalut pg nie

28 Ulasan:

baincardin said...

Hari ni hari Jumaat, jom kita selawat dan berdoa byk² ye...^_^

Ena said...

Baincardin:
Thanks.. :)

~aSHa~ said...

weekend ni akak nak terjah ke putrajaya..duk sane kah?

Bai said...

huhu...ingat monday je blues..hehehe

Ena said...

kak aSHA, ena dok ampang la kat, x dok putrajaya.. heh3x.. x pe2.. leh terjah kat sini juge..

Ena said...

Bai, ho3x.. tu la pasaiii..

ita cutevirus said...

owwhhh... wilayah coti senin la pulok..

ish.. ish.. ish...

3 hari coti.. hhrrmmm pe kate ena & famili gi bercoti² mesia...

sronok nyer!!!!

Fara said...

JGN KALUT2...SABAR. DH LEWAT KEJAR MCM MN PN LEWAT JUGAK

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

teruk juga ye asthma kakak
ermm..risaunye..if rafiq dah sampai tahap kritikal sure camtu gak kan..takutnye

besla komerr...coti senin. ceh. jeles ai yg duk keje kat selanogor nehh..uwaaaa

☆ lieya latif ☆ said...

hah nanti putrajy buat acare belon panas, bolehlaa dtg...rasenye bulan 3 event tuh....hehehehe

kalo asma ni tak leh sejuk2 kan...kalo musim hujan sure asma dtg menyerang.....

lieya plak kalo jemaat, mood hepi jek..sebab sok cuti heehehehh

Ena said...

Eta, lau terus nak bercoti2an jer kan Ta.. maknenyer.. nan ado la duit saku lg sbb abis kat cuti2 mesia jer.. hu3x..
Ta, wan kijer la..

Ena said...

Fara, heh3x.. tu la tp nak gak usahakan selagi blh..

Ena said...

Rose, a'a tu la pasainyer rose.. agak teruk juge la.. lately bile kipas bukak lbh dr 2 jer, asthmanyer akn dtg menyerang, pd hal cuace agak panas.. tu yg x leh pasang air con kat umah..hu3x..

Ena said...

Lieya, owyh..a der event belon panas.. cam best jer!!.. tingin gak la nak p..
tu la lieya.. sensitiva sgt2 ngan sejuk tp lau panas sgt pon x leh.. leceh kan dah kene asthma ni.. banyak pantang larang.. hu3x..

*S*A*L*W*A* said...

camtu la ada anak ek... kalut dgn diaorang je la... hehe

sepasal pulak kalo tak nak pi skolah... jenuh... hasih, camna la faris nanati ye... (",)

Ena said...

Salwa.. tu la sal.. jenuh nak layan si kakak tu.. Mrmm..

♥♥syahadah♥♥ said...

kalutan tu mmg selalu berlaku walaupun suri rumah cam akak ni..kalut tu perkara biasa

Ena said...

Kak Hada, memg perkare biaser tp klu x kene time haru jd nyer kak.. hu3x..

asna cute said...

salam kak..

harap weekend akak enjy ya ;)

CuTeMiUt78 said...

salam ziarah kembali..
thanks sebab jd my follower.. juga dah follow back..

eemmm memang kan.. klu dah kalut pagi2.. macam2 hal kan..

Ena said...

Asna, thanks yer.. :)

Ena said...

CuteMiut, thanks juge.. :)

mamaaerish : said...

xper...esok cuti... hik3... ;p

Ena said...

Mamaerish.. sib bek esok cuti kan!.. leh la bermalas2an di rumah.. hahaha!!

aiDieNa said...

Sama lar kita Na kan.. hmmm.. Alyaa pon selalu buat perangai macam tu.. tapi mak pak nie telinga besi.. wat tak tau jer.. nak nangis.. nangis larr.. angkat cempung masuk keta jer.. time nak pegi keje pepagi nie jgn lar ko nak mengada²...

Ena said...

K. eina, tu la.. masalhnyer pepag.. lau maser lain x per.. nie pepag nak buat hal.. tension.. td pg dah masuk blk air pon dier kuar balik pd hal mandi bukan air sejuk pon.. sajer je menguji kesabaran kiter di pg hari.. ish!!!.. tu yg pepagi pon leh kuar suare jantan ummi nyer nie..

izan ishak said...

ena...dpt dibayangkan camna kalutnya w/pun baca kat n3 je.
kalu izan ni jenis keje pun mesti sama...dah tu 4 hero2...cam2 pesen jadinya.
**kakak tiap2 hari ke kena sedut gas tu ena...cian dia...

Ena said...

Izan, a'a zan, memg kene sedut hari2.. ader 2 jenis.. yg warna coklat & biru.. yg biru biler perlu jer.. tp yg coklat tu yg kene amik hr2.. hu3x..