Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 6 January 2010

KAKAK & UNIFORM

Pic kat bawah nie.. di snap sblm kakak nak p tadika pg semalam.. Nie jer yg sempat amik.. Hiksss

awat kakak senyum sumbing jer? heh3x..


Aikkk! masam pulak? hu3x..

Note: Td pg kakak wat pangai lg.. x nak bangun.. tp sat jer.. pastuh dah ok, then dah g sekolah tanpa nangis2 lg.. Gd Girls kan kakak! heh3x.. Tp lam ati sy still ader rs cam risau lg.. kot2 dier wat pangai kat sek pulak.. tp org kate anak2 nie camtu bile depan org tua nyer saje kan.. cam smlm bile sy dah tinggalkan dier.. dah ok dah.. Time nak balik siap babai ngan happy mood jer kat cikgu & kwn2 dier.. Hiksss.. wat saspen jer kakak nie.. klu kakak ikut cam peel sy time sek dulu ok la.. sbb dulu sy teramat la suke g sekolah.. Ahaks!! Tp betul tau.. & sy memg disiplin.. Cheehhh!! over la pulaks omakkk nie aihhh!!

45 Ulasan:

MRS. K said...

hikhik.. lawa la uniform kakak.. ijau..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

comelnya..
mmgla budak2 camtu
depan kite je wat perangai nangis2
kang jumpe geng dia..okla tu..heheh

fadel toha said...

samalah macam adam...w/pun thn ni dia masuk kelas 6 yrs..kejutkan dia bangun dan siapkan dia pakai baju macam nak berperang....tp dah sampai skool elok je..

baincardin said...

Comelnya kakak pakai tudung ^_^

~~~ kay ~~~ said...

dia acah jer tuh...hehehe
(^_^)

ita cutevirus said...

waahh... kakak anis ngan uniform ijaunyer... bagus la...

hehehhe... ena memang suke gi skolah, gi kelas... tak penah ponteng pun.. kat kolej pun tak penah miss kelas...

ita cutevirus said...

waahh... kakak anis ngan uniform ijaunyer... bagus la...

hehehhe... ena memang suke gi skolah, gi kelas... tak penah ponteng pun.. kat kolej pun tak penah miss kelas...

mamaaerish : said...

baru2.. eb dulu2 pn suker... x sabor nak gi...mlm tuh tido ngan baju n brg2 baru... hik3

SiTi said...

huHuU..dIa DaH sOnoK G sEk lAa tu...dAh JumPa KaWaN kOt..tU yG sIaP bAbAi2 KaT cEkGu & KeNgkAwAn

Ena said...

Mrs.K: ena pun x sangka uniform tu color ijau.. ena suke la sbb memg nampak comel sanngat bebudak pakai.. :)

Ena said...

Rose: tu la kan rose, depan kite kemain lg.. ishh.. tp Alhamdulillah.. :)

Ena said...

Fadel Toha: same gal yeh!!.. heh3x.. wat kite risau jer pepagi kan.. pd hal dorg suke pun nak sek tu sbb ader ramai kwn.. He3x..

Ena said...

Baincardin: comelnyerrr. hik3x.. thanks yer!!

Ena said...

Kay: Main acah2 lak kan kak.. hiksss!!

Ena said...

Ita: he3x.. eta pun ingat ekk ena camner.. hope sampai bile2 la rajin p sekolah.. bukan rajin pe jer.. kene rajin belajar juge.. :)

Ena said...

Mamaearish: eb pun same yeh! ena dilu2 mase bebudak pun cenggituw.. excited lebih.. x sabar2 nak sarung uniform.. kih3x..

Ena said...

Siti: A'a.. kakak dah dpt kawan baru.. yerla agaknyer nama kakak tu pun maksidnyer.. teman yg mesra.. ehh ape ntahh.. tp lebih kurg la.. tu pasal agaknyer kakak tu memg suke kawan2.. Hik3x

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Ena..

comelnya dia..sgt cute ngan beruniform lg..tak sbr plak nak tggu bila lah time danish plak..hihi..:)

♥♥syahadah♥♥ said...

ena mmg over disliplin..tula anis kena belajar dr maknya mcm mana nak jd murid contoh

mamamiera said...

dah skolah dah ank dara ko ye..
kiutnye anis dgn uniform skolah..
x sabo nk tggu ank dareku pule beruniform..
besalah tu ena, seumur hidup dia mane nk g skolah.. ttba baru ni nk pi skolah, tu yg wat peel.. kang jumpa kwn2 baru tahu sronoknye..

Ena said...

Mamadanish: heh3x.. akan tb waktunyer nanti.. tunggu jer la yeh! tp memg rase x sabar nak nunggu.. heh3x..

Ena said...

Shahadah: heh3x.. over displin? kah3x.. InsyaAllah tengah berusaha mendisiplin kan Anis nie kak.. biar rajin g sekolah & x susah kan sape2.. he3x

Ena said...

Mamamiera: Tu la.. jap jer... dah masuk sek dah anak dara ena tuw.. hikss.. tp ena pun suke tgk dier ngan uniform nyer tuw.. :)

aiDieNa said...

Waa.. Anis dah sekolah.. sekejap jer maser berlalu kan.. tau² dah besar.. thn dpn Alyaa laks.. btw.. Na antar Anis tadika maner? Balik sek. saper amik kalau korang keje?

*S*A*L*W*A* said...

Ala ala, tomeinya pakai tudung... tomei macam mak dia...

Ena said...

Aidiena: Kak, anis tadika kat Pasti Ilmu, Taman Muda. Dekat ngan umah pengasuh dier.. pg & petang cikgu anis amik & antar kat umah pengasuh tu.. jd kitorg just call pengasuh or cikgu utk pantau..heh3x.. bkn x nak antar & amik sendiri.. tp kerana kekangan mase..yelah keje kat KL..sane sini jem..lau masuk kul 8.30 pun still x sempat sbb sek dier start kul 800..x sempat nak kejar punch card.. memg kesian kat anis sbb baru jer merase nak sek dah kene btl2 berdikari.

Ena said...

Salwa: akak pun suke tengok dier bertudung dengan uniform camtu..

Wanie said...

alahai comey nya kakak nih...manis je bertudung...leh wat menantu nih..:)

kakak budak baik tu yg tak nangis...:)

Ena said...

Wanie: manis ker? heh3x..

Redbloodsnow said...

alahaiii..comeynyer die beruniform. sejukkkkkk jek mate tgk taw kak ena :)

Ena said...

Thanks zie.. :)

mamalieyna said...

alahai comei kakak bertudung gitu, tadika islam eh..ghajin2 tau kakak g skool, ikut jejak ibu dl.. ^_^

neezareef said...

hihi comel dier ngn uniform skolah..

pisat2 lg ya nk bgn pg..nnti lama2 laju la tu...kot2 menurun kerajinan mak dier lak

Ena said...

Mamalieyna: a'a..tadika PASTI ILMU namanyer.. ramai gak student kat situw..

Mama Qaseh said...

Wahhh kiutnya kakak ngn uniform bru dia..
Kiut cam mama dia kan..
Bljar rajin2 yea sayang..
Mga jd ank yg pndai n bijak nnti..
AMin

Ena said...

Neezareef: he3x.. wat omaakkk nie pasan la pulaks.. hikss..
Hope senang & rajin bangun pg la pasnie.. :)

MaszLaVista said...

comel muke kakak pakai tudung...cute laa kak ena..geram tengok!!!

☆ lieya latif ☆ said...

comel sangat!!! semoga kakak belajar rajin2 yeak....seronok tgk budak2 dah sekolah kan....sure balik sekolah tu bercerita mcm2 pasal kawan2 n sekolah heheeheheh....

Shida Radzak said...

hehe..comelnyer dak kakak nih..............so sweeettt

izan ishak said...

ena...sweetnya anis ngan uniform dia! thn ni dia 5 thn kn?
**sama je ngan anak2 izan, kalau ada ayah dia lagilah nak buat mcm2 peel...penin!

Dilla Ady said...

biasala kan bebudak nih kekadang cam org tue gak..malas nk gi keje..hikhik..

comey kakak pakai tudung..

Ena said...

Lieya : Anis nie ader mase nyer memg teramat la becok mulutnyer bertanya & bercerita itu & ini..tp sejak 2 hari sek nie.. bile tanya dier x nak citer sgt.. x tau naper.. agaknyer masih keliru agaknyer..

Ena said...

Shida Razak: comel ker? hiks.. Thanks Shida,, :)

Ena said...

Izan Ishak: A'a 5 tahun walaupun baru jer masuk 4 thn aritu.. hiks..

Ena said...

Dilla Ady: Arini kakak bangun tanpa kejut byk kali.. sekali panggil name terus bangun & menuju bilik air.. Mulut dier duk membebel cakap kat abah dier yer la anis nak mandi la nie.. nak g sekolah.. heheh!!.. kakak..kakak..