Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 5 January 2010

CUTI & SEKOLAH

Salam Uols..

Arinie sy cuti2 Malaysia.. Yer ker?
So, bersiaran dari rumah sajo..
Arinie 1st day kakak/ Anis masuk sekolah.. 
TADIKA jer ponnngggg.. kihkihkih...
Smlm g register jer.. TP ader citer lawak.. lawak ker camtu? 
kenkonon jer la..

Camnie.. memandangkan kakakbaru register
kami pon antar la kakak kat umah pengasuh dulu..
mase nak balik tu
kakak x nak  balik pulak sbb seronok jumpe kawan 
& menangis sbb terpaksa balik

TAPI lain kes lak hari nie..
Kakak merengek & nangis jer sbb nak balik
Hah sudahhhh... fenin pale satttt pk ngah kerenah kakak
Pujuk punyer pujuk.. akhirnye paksa rela la tinggalkan kakak
sbb sy kan seorang ibu yg bekerja
Walaupun arini sy bercuti.. 
tp x boleh temankan kakak kat kelas
sb.. ader cikgu daring jer
lagipun ibu bapa kwn2 kakak semua  x der
tinggal sy sorang jer lg ngah pujuk si kakak
pk punyer pk

x boleh la manjakan kakak sangat.. kakak harus berdikari..
Sebenarnye kakak seorang yg berdikari
tapi ntahhh kenapa arini kakak jd manja sgt..
Memg sebak juge mase terpaksa tinggalkan kakak tadi..
Sori ye kakak.. Ummi & Abah terpaksa tinggalkan kakak
Untuk kebaikan kakak juge..

note: arinie sy x sempat nak blog walking, InsyaAllah esok or bile sy free nanti.. nie nak p amik kakak balik sekolah pulak.. daaaaa..

26 Ulasan:

MRS. K said...

takpe, lama2 ok la tu.. kakak kan gud girl..

baincardin said...

chop! ^_^

nanti snap gambar bebudak pi skolah, then share kat sini k. ^_^

Redbloodsnow said...

hahaha...manyak songeh lak kakak tuh. geget kang..hiksss :P mayb die kene buli kot. tuh yg menangis nk blk tuh...hehe

ita cutevirus said...

eheheh.... cam sedih je ena nak tinggalkan kakak kat situ... pe kate ena jgn anta die ke tadika.. sebab, budak² ni ngan mak die bukan main manja lagi... suh la abah die anta plak...

mamaaerish : said...

:)... so turn eb la plk......

Ena said...

Mr.s K: hope do la kan!!

Ena said...

Redbloodsnow: Tu la zie manyak songeh sudahhhh... heh3x.. Ops!! buli? x kot zie sbb dier baru 1st time msuk kelas.. smlm register jer.. jumpe kenkawan pun kejap jer.. agaknyer x puas nak bermesra..hikss..

Ena said...

Eta: heh3x.. memg terase cam sedih la gakk.. sbb name pun 1st time.. feel lain macam laaa.. nanti turn eta laks.. abah dier ader kat luar.. tp anis bukan nak dok pun ngan abah dier.. maklum laaaaa.. heh3x..

Ena said...

Baincardin: Memg nak publish td tp x sempat sbb dah dekat nyer time balik kakak td.. pasnie.. ena publish k... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alahai sian kakak...xpa nanti2 ok la tue kot..insya-allah...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sedihkan
kita dulu nak anta rafiq 1st day pon kite nangis
nnti2 dah besar nak anta g skolah lak
wehehehhehe

nnti2 okla tu si kakaknye..
jgn riso
kakak kan gud gurl..:-)

Ena said...

Purplelicious: hope camtu la kan.. :) thanks yeh!

Ena said...

Rose: memg rase sedih gak.. smlm punnn lg sedihhh.. hu3x..

Nana Aziz said...

cam bes dgr mcm2 pengalaman mak ayah htr ank ke sekolah kn. sy plak cam dh xsabo nk htr ank sekolah..telebey plak excited nye..haha..pape hal pun gd luck 2 kakak. mule2 je kot nangis, nnt dh jumpe kwn nnt, die wat xtau je ke umi die plak nnt.hee..

POSH76 said...

Dia nak manja dgn mummy dia...takpelah hehe

~~~ kay ~~~ said...

biasa ler tuh
anak2 nih kekadang kerenah mereka
sungguh x menentu kan....kita sebagai ibubapa perlu bijak menangani nyer.
(^_^)

mamalieyna said...

kalo saya pun sedey terpksa tingglkan anak dlm kead dia tgh nangis2..huhu..tp yelah kakak dh sekolah, kena berdikari, lg kita turutkan lg susah dikemudian hari kan..

esok lusa oklah kakak tue! ^_^

Shida Radzak said...

hehe..kelakarkan sesaper yang baru nak anatr anak ke sekolah..nanti saya pon sama gak tapi 4 tahun lagi lah..tkpe nnti anak ena biasa lah tu bila dah dapat kawan baru

rosma said...

huhuhuhu...biase la kan budak2ru sok sek mmg gtu,,lagi2 girl...nant dh ramai kwn ok le tu..chaiyok2

neezareef said...

next year my doter pn msk tadika 5taun..msti sy pn cuti gak..hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

lahai siannye...kite plak serba salah nak tinggal kan die kan...takpe laa nak buat camne kan...kerja punye pasal...insyaallah....lame2 biase kot .....dpt ramai kwn mesti die seronok

beautiful_rose said...

pujuk leklok...nnt die ok lah tuh.
mybe sedg ambk mse nk suaikn diri kot....

Wanie said...

nanti2 ok la tuh...akak budak pandai...:)

Tapi kita pun memang rasa sedih gak kan kalau anak2 nangis nih...

Syuhada Kamal said...

mula2 aje tu..nak bermanja lebih sket ngan ummi die..hehe...pasni turn sy lak hantar anak p tadika..lagi setaun 2 kot..insyaAllah..:)

♥♥syahadah♥♥ said...

ok la tu..dia akan ok lama2.lgpun takd ekawan la..kalau dah berkawan dia akan ok..

Ena said...

Thanks yer kawan2.. :)