Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 3 December 2009

TiNg ToNg SuDaaa..

Sejuk Nyer Pg Nieyh
Hujan..He3
Jam 7.25am.. Awal Lg..
Apalagi Kwn2.. 
Terus Terjah PC..
Rindu La Nak Ziarah Blog Kekawan Sume
Tp.. x Leh Lamer La Pulak...
Keje Masih Banyak 
Perlu Urus Segera..Hu3...

Aduhhh...
TiNg ToNg SuDaaa Nieyhh...
Banyak Nyer??
Dorang Nie Pun..
Dah Dpt Memo 
Baru Nak Letak Kat Atas Meja Nieyh..
Bile Org Tengok 
Cam Kiter Pulak Yg Pending Keje
Nie Yg Tension Nieyh...
Hu3.. Sedih La..
Uwaaaa...

Nie Lg Satu Hal..
Bile Dah Merge2 Nieyhh
Sane2 Sini Tunggang Langgang
Org LenNyer Work Pun Kiter Kene SetelKan
Sbb Ramai Yg Belum Masuk
Utk Ganti Tempat Member2 
Yg Dah Tukar ke Jabatan Len

Pastuw..
Org2 Atas Nie Main Order Jer 
Nak Tuw Nak Nie
Suh Wat Tuw Wat Nie..
Time Tuw Mintak 
Time Tuw Gak Nak Suh Siapkan
Uwaaa.. SobSobSob..

That's Not My Works Hokeys..
So.. Sabar La Sikit..
Jangan Main Terjah Jer..
Bagi La Saye Mase Sikit
Aduhhyaiiii!!!!
Dah Gaye Cam Robot Dah Nie

Skrg.. Lunch Hour..
Nak Rehat Mate & Pale Sat
X Lunch Kot Sbb Bekpes td Kul 11.30am
Kenyang Lg Rasenyer..


Zom Ziarah Blog Kwn2..

34 Ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kikiki..sabor jela..sempat lagi buat posting..ehehehhe...

keje gomen ke?

Ena said...

Bukan aper Rose utk mengurangkan stress nie.. heh3.. alasan.. tp memang betul pun.. :)

~Zaty~ said...

sabar lah kak...biasa lh keje...kadang2 bukan keje kita pon, kena wat juga...:-) jom makan tart telur...hehehehe

Ena said...

Zaty:

Betul3.. heh3..
Hah Tart Telur? Arhhh lapar nyer.. lom Lucnh lg sampai la nie.. time keje pun dah abis.. hu3.. mkn mlm jer la nanti yeh..

*S*A*L*W*A* said...

sabaq banyak2 ye akak...
sal pun pernah le cenggitu jugak... kena 'cuci kerja' orang lain... 3 minggu balik lambat mengadap fail... tu yg bertambah sakit kepala tu.. hehe

jangan tensyen2 ek... rileks, tarik nafas... hehe

Ena said...

Salwa..

He3.. arinie.. leh tarik nafas lega sikit.. sbb smlm dah bertungkus lumus meng clearkan sume nyer.. ader sikit2 saki baki jer lagi..
Apepun thanks..

mamalieyna said...

hehe...sabo jerlah ye..eh dh cite ke bab raya2 ni..

Ena said...

Lom lagi la Mamalieyna.. hu3..
Agaknyer nak xn3 nanti dah jadi n3 basi .. :(
Ingat kan leh rehat sat uper2 nyer ader lg bende lain nak kene wat.. ari nie mintak ari ni gak nak kene setel.. hu3.. ngah poning nie.. adeiyhh..

☆ lieya latif ☆ said...

betul2....tensi jek org arah2 nie...tau main order jek ...sabar yek ena...tu laaa asam garam kerja....

syahadah said...

nasib baik akak duk umah jekk..pesal la ena punya blog ni tak update dlm blog list aakakk...try godek2 la ena

*S*A*L*W*A* said...

akak, esok gi kenduri sue kul bape?? leh jumpa kat sana... hehe

tapi sal maybe lambat sket kot, sebab ada kenduri kat rumah sepupu. dalam kul 2 ke 3 ptg la kot pergi... hehe

Ena said...

Ye ke.. Nanti kiter jumpe yeh.. klu ternampak tu Sal tegur2 la.. heh3..

Ena said...

Lieya..

Tengah sabar kan diri la nie Lieya.. lau x.. x tau nak jadi aper..
semakin bertambah2 keje nie.. adeii..

Ena said...

Dah penat godek2 la kak Hada.. x tau dah nak wat camner lagi nie.. hu3..

norhaizan said...

sabar sabar yer kak ena..sian dia..ala bawak je bekal biskut pape ke masuk opis..janji bila lambat g lunch ada gak benda makan nak alas perul

Ena said...

Aizan:

Yg kering2 tu ader da Aizan.. tp ntah.. biase la perut org melayu nieyh.. nak nasik gak or yg berat2 sikit utk tengahari.. ngeh3

rosma said...

huhuhu sian kt akk..pe leh dickpkan..bersabar lah..mane tau ade org atas yg perasan usaha gigih akk n dpt award ke APC ker naik pangkat ker..mane tau..rezeki tuhan nk bagi..InsyaAllah...

beautiful_rose said...

wahh bz2 pon sempt lg berblogging ehh..habat! tabik spring lorh.....

x pe sbr2 wt jerk mne y termampu.skit2 lme2 jd bukit okay! cool!

~~~ kay ~~~ said...

bersyukur ler sbb kita masih punyer kerje kan....hehehe

(^_^)

Ena said...

Rosma:

Setakat nie akak x mengharapkan apa2 award or APC.. ckp la sekadar memahami apa yg diminta tu memerlukan sdkt mase sbb tu bkn keje akak.. memg blh wat keje tu tp 4 the first time mesti x expert cam tuan punyer keje.. heh3..
Apapun thanks yer Rosma.. Klu orang nak kasi APC kerana btl2 menghargai keje akak..apa salah nyer.. ngeh3x..

Ena said...

Beautiful Rose:

He3.. thanks yer :)

Ena said...

Kay:

Betul tu.. memang bersyukur sgt kerana punyer pekerjaan utk membantu keluarga.. tp biasa la sy manusia biasa yg punyer banyak kelemahan..

hajarus said...

ala ciannyer k.ena... busy yer... banyak2 sabo yer kak... keje2 juga kesihatan perlu jaga yer....

norhaizan said...

kak ena,bila nak letak entry kak ena ngn family..nak tgk..hehe

Ena said...

Thanks yer Hajar.. Ingat kan akak.. akak nie memg bab makan selalu x tentu jer.. ikut suke.. tp x la kurus maner pong.. he3..

Ena said...

Aizan, bukan x nak upload kan.. lom ader kelapangan lg.. pic tu sume kat umah.. ader kat lam camera Mr. Hubby lg.. dier x der mase nak transfer ke PC kat umah tu.. jd akak pun x leh la nak upload kan.. hu3.. nak tolong traansfer pun akak x pandai sbb camera dier tu lain mcm sikit.. pic2 pun amat la banyak.. Malas pun ader.. hik3..

Mawar_berduri said...

Ciannya.... nasib kite pun cam nak same je...keje skali dapat menimbun...risau orang cakap pending plak...mmmmmmmm...

nasib badan la kan Sis .......

Mama Qaseh said...

Manyak2 bersabar ye Yang..
Biasalah kita yg duk kt bwah slalu kena cam gitew kan..
Org2 nun d atas memg sedap bab ngoder2 keja nie..
pastu tau nk siap cpt jer..
Slowly wat nti lam2 sttle laa keja Ena tue..
Jgn tension2 ok

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

klu tension keja..harus lah kita berblogging..kasi release skit tension tue kan..hehehehehhe

neezareef said...

sabo2..jgn ting tong...pttnye klu nk transfer org tu ade la replacement nye kan..tade la nyusahkan pejabat yg ditinggalkan...sape nk tanggung kejaaaaa

Ena said...

Mawar Berduri:

Tu la Ros. sesuke dorang je kasi menimbun2.. pastuh dok tanya2 dah settle ke blm.. pd hal dier yg lambat bg.. hu3..

Ena said...

MamaQaseh:

Org bawah yg penat2 wat kije.. tp yg dpt name org yg dok nun kat atas.. hu3.. tp bukan name or sanjungan yg di harapka.. cume mengharapkan pengertian x semua bende leh settle dlm satu2 mase..
Tp skrg ena dah ok.. :)

Ena said...

PurpleLicious Love:

TU la bile ber blogging jer.. ilang rase tension.. penat..dan macm2 rase yg ader tu.. sbb kiter leh kongsi ngan kwn2 di alam maya nie..

Ena said...

Neezaref:

Tu la pasal Neeza, dorg x arrange kemasukan org yg nak transfer tu tp dah kasi dorng tuw keluar.. x ke kelam kabut jadi nye..? yg jd mangsa tu adalah org2 yg bbrp kerat ni je.. termasuk la diriku ini..hu3..
Bukan leh tambah gaji pongggg..

Tapi skrg ena dah ok dah.. Thanks yer kwn semua.. :)