Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 9 December 2009

Ku Pendam Sebuah Duka

Series kan Tajuk N3 Arinie
Hu3..

Tapi Itu Lah Hakikat Nyer..
Bukan Pasal Keje 
Atau Mengenai Sesiapa
Hanya Diri Sendiri

Tapi Terlalu Peribadi Untuk Di Kongsikan Di Sini..
Cukup Sekadar Memberi Gambaran
Perasaan Yang Sedang Di Alami Ketika Ini..
Sedih.. Pedih.. Terguris.. Kecewa..
Semua Ada..

Ya Allah Ya Tuhan Ku..
Berilah Hamba Mu Ini Kesabaran
Untuk Mengharungi Ujian Mu Di Kala Ini
Kurniakanlah Hamba Mu Yg Lemah Ini Kekuatan
Semoga Tabah Menempuhi Semuanya..
Amin..

24 Ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

Ena

nape cedih2..sian dia. if leh share, sharela kat sini..but if terlalu peribadi..takyahla kan...

*kawe tertanya2 ni..apola buek ina cedey ni* huk.

jgn cedih2 ye..hepi2 sokmo ok..:-)

norhaizan said...

Kak ena..kesian dia..tabah la yer..setiap ujian tu mesti ada hikmah dia..dan Allah takkan menguji hambaNya melebihi tahap kemampuan mereka..jgn sedih sedih kay..

mamalieyna said...

ala sedih bunyinyer nih! sian ena..tabahkan hati..Moga Allah kurniakan kekuatan buar Ena utk tempuhi ujian 'itu'..

herm...jgn sedey2 sgt key!

*S*A*L*W*A* said...

kak Ena:

cam ada kait mengait je ngan entri sal hari ni ek... minggu bersedih kot... hehe

jangan dipikir sangat kedukaan & kesedihan tu ok... kang jadi cam sal. sakit kepala yg amat dahsyat sebab dok pikir masalah & kesedihan...

happy & smile always ya... (",)

beautiful_rose said...

sabr..sebaik2 kesabaran itu ade ganjarannye...... =)

rosma said...

xdapat rosma nk teka ape mslh yg k.ena sdg hadapi..mybe hal family?pape pun harap akak dapat selesai dgn baik n cpt2 semuanyer kembali ok...

Ena said...

Rose:

tingin gak nak share tp x boleh.. anda bende yg kiter terpaksa simpan sendiri.. hu3..
Apapun thanks..

Ena said...

Norhaizan:

Agaknye.. Akak ni tergolong dlm golongan org2 yg kuat ye Zan? heh3.. mudah2an..
Thanks yer Zan..

Ena said...

Mamalieyna:

Kdg2 semakin kiter berusaha melawan perasaan tu semakin kiter jd lemah.. tp Alhamdulillah.. Ena tidak la terbawa2 dengan perasaan tu.. Ena sibuk kan diri dengan keje.. jd leh lupa kan kejap masalah tu..
Thanks yer..

Ena said...

Salwa:

Agakyer la kan Sal.. tp x per la.. asyik dok gelak je sesekali biar rase feel sedih tu pulak kan.. heh3.. tp x suke yg amat dengan perasaan di kala ni.. x mau pk pun tp dtg sendiri dok main dlm kepala nie.. hu3..
Shuh..shuh.. klu la semudah tu kan nak halau cam tu..
Thanks..

Ena said...

Beautiful Rose:

Mudah2an kan Ros..
Thanks yer..

Ena said...

Rosma:

He3.. cam main teka teki pulak ye.. Apa pun thank yer Rosma..

KELLY910 said...

salam ena..
biasalah dalam kehidupan ni.. ada kalanya suka.. dan ada kalanya duka..
walau apa pun kelly doakan yang terbaik untuk ena... semoga tabah ye ena... take care..

azlina said...

salam ena...
situasi ena sekarang mungkin sama dgn akk cuma permasalahannya saja yg berbeza...jadi biarlah ia menjadi rahsia buat diri kita.............

Ena said...

Kelly:

Tu la tp yg buat ena bertambah sedih tu bile perkare yg same dtg berulang2.. kdg2 rase cam x leh terime pun ade.. jd paksa rela kan la bende nie nak jd lg.. bukan sekali or 2 tp dah berkali2.. same..same..& same juge.. hu3..
Apepun Thanks yer Kelly..

cik EPAL said...

setiap yang berlaku de hikmahnya ;)

Ena said...

Azlina:

Tu la kak, kat sini cume blh luahkan perasaan jer tp mslh aper x dpt di kongsi kan..
Thanks yer kak..

Ena said...

Betul tu Cik Epal cume kali nie apala pule hikmahnyer..:)

MrS. F!zA said...

nape sedey2 ni k.ena..bersabar ye..bykkan berdoa semoga hlg sikit kesedihan dan semoga Allah permudahkan semuanya utk k.ena..:)

syahadah said...

sabar jek la...satu jek nak tenteramkan hati..ada yg teruk dr kita kan...tu sipi sipi jek..rilex la ena..ena yg akak kenal ni suka senyum kan..

aniesa said...

samala kita ena..as pn rs mcm tu gak.tp biarla rahsia..

Ena said...

fIZA:

Thanks yer Fiza... mudah2an..

Ena said...

Syahadah:

Tu la.. bl pk2 blk.. memg kecik je klu nak d bandingkan ngan yg kes2 yg teruk.. ape yg ena leh ckp kat sini ..bende ni melibatkan corak kehidupan ena & keluarga.. tp x pe la.. ena redha atas ketentuan nie.. Moga en adi permudahkan segala urusan..

Ena said...

Aniesa:

As pun same ye.. moga2 kiter tergolong dlm org2 yg sabar & tabah yer..