Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 31 December 2009

BUAT APER DI TELUK INTAN?

Buat aper ekkk kat Teluk Intan tuw? heh3x.. Leh laks tanye cengituw kannn.. Mmm.. sebenarnye.. pada 24.12.19 bersamaan dengan hari Khamis, pas keje kitorang bertolak ke saner sbb Mr. Hubby ader keje kat saner sepanjang cuti tu lah.. Hari Ahad tuw kitorang dah balik dah.. sbb Isnin dah masuk keje.. X banyak tempat pun yg kitorg jenjalan sbb Mr Hubby ader keje kat saner.. bile dier free baru la leh kuar amik angin.. selebihnyer dok jer la tempat penginapan yg disediakan. Boring pun ader sbb banyak mase dok lepak kat bilik jer.. tau jer la.. aper la sgt leh wat kannn.. abis2 tengok & dengar jer la 2 badik tu main, gaduh, tido, makan, tengok tv.. tu jer la koje nyerrrr.. hu3x.. Nak layan lappy Mr. Hubby tp asal on jer mate pun nak tertutup.. huhh tutup terus la.. Ngeee..
Last day hr ahad tu.. pepagi lg kitorg dah checkout. Kononnyer nak g jenjalan la.. pastuhh x tau lak nak g maner.. yerla tempat org.. jln byk 1 way.. Ingat nak g Pangkor.. dah separuh jalan nampak signboard tulis TELUK BATIK & PANGKOR, lebih kurg jer km nyer.. tp lau nak ke Pangkor x kan nak balik hari tu gak kan.. penat tu.. ngan anak2 lagi.. susah gak.. sbb nak kene naik feri, pastu nak cari lak kete utk ke sane sini.. payahhh juge tuw lau buat dlm mase sehari.. x cukup rasenyer.. Silapnyer x amik leave utk ari senin tuw.. MAKENYER.. sampai la kami ke Teluk Batik Sajoooo..
Jadikkk la drp x der kan.. Bile dah sampaiii.. lebih kurg kul 10.30am, Maaaaiiiiiii!!! ramainyer orggggg.. ohhh iyooo laaaa.. cuti sekolah kannnn.. Memandangkan org yg agak ramai.. kami nengok jer la air laut kat situ.. lam ati.. cian 2 badik nie terutamanyer si kakak tu.. beriye2 nak mandi.. tp x dpt mandi.. padat sgt jd nak kasi mandi pun cam x syokkk jer.. len kali la kakak yeh!! bile la agaknyyer tuhhh!! kuang..kuang..kuangg..  Okeysss.. stop la mengomel.. meh kiter layan jer la gambor2 kat SINUN... 
*
*
*
*
*
*

Gambar aper ekk kat blkg tuw?

Sume org dah tau tempat nie.. Sunyi sepi jer.. Maklum la.. org lenn dah x heran pun nak bergambar bagai kat sini lg.. tp memandangkan kitorg nie 1st time dtg.. HARUS la amik kann!! heh3x.. Nie la Menara Condong yg Glemer 1 tike dulu kat T.Intan nie..

Kemain lg Ammar nie suke mase sampai kat sini sbb dier leh lari2 tanpe gangguan.. sbb x der sesaper ponggg.. kitorg jekkk.. heh3x.. 

Harus Enterprem kannn.. Peace!!! 

****************************************************


Uikkk!! cekci la adek, nampak penyuttt muncitt.. alamakk kakak awatt duk lagu tuyh? tutup ckit!! aishhh!!malu la.. ish..ishh..ishhh..


Kakak yg x sabar nak mandi laut tp??? hu3x..

Muke kakak yg tengah masjuk sbb x leh mandi laut.. huk3x..

Kakak, nanti kiter p mandi kak tempat yg lg cantek ehh kakak.. tu yg kakak jerit & tepuk tangan "yeay".. malangnyer sampai umh mandi laut kemane daaa.. sib bek kakak x tanye lg.. cian kakak..next time yehh!! 
 

Memandangkan x kasi p mandi.. so, nie jer la bebudak nie leh wat.. heh3x.. cian anak2 ummi nie.. main pasir pun gune bekas mkn sotong kering yg dah abis.. hu3x.. ciannyer.. abaikan pose ku yg kat blkg tu naaaa..

Peace!! tp pasan x org wat peace 2 jari.. si kakak nie wat 3 jari.. wakakaka.. Besauu nyer spec kakak!!


abaikan kakak & Sy nyer pose baekkk punyer tuyh yehh!!

Kahkahkah!! nak gak enterprem ngan spec Mr Hubby yg besauuu ituw.. 
Jangan muntah darah yer puan2..

Ummi, Ammar nyer spec maner? nak gakkk.. kui3x.. 
Besarnyer pimple kat bawah dagu adek tuyh! tecik2 dah ader pimple ekk? kui3x..

Time nie Ammar dah ngantuk sbb kene jadi pemerhati org mandi manda jerrr.. hu3x..
*
*
*
*
*
Nie pose & pic yg sy paling suke.. nampak kakak comey jer.. saper lg nak puji anak sendiri kan! heh2x..

Muke masam tp comey la.. hik3x..

34 Ulasan:

MRS. K said...

teringin nak pegi menara condong tu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alahai
hampir setiap bulan daku pegi ke tempat itu
sbb ape?
sbb tu kg hubby
wekekekek

krosi tu kene sewa kan? yg kt teluk batik tu
pernah pegi
tapi tak mandi
crowded sgt!

comel la si kakak.muka masham pon ayu lagi...:-)

SiTi said...

sOnOknYeR PeGi BeRcUtI...

POSH76 said...

hepi new year 2010

nice pic...dah lama tak gi teluk intan kg ku itu hehe

QuEeN Of 2 Heroes said...

x pernah sampai teluk intan lg...nampak cam best je...
comel la anak2 akak :)

Ena said...

Mrs.K.. K gak lau nak g.. sbb anak2 leh biar jer dorg men kat paadang tu.. ehh padang ker? Ngee.. :)

Ena said...

Yer Ke Rose!!.. A'a nak duk kene sewa.. ader tikar tp masal nak p amik kat lam kete.. lgpun pasir kat situ cam basah jekk.. sewe jer la kusi tuw., murah jer ponngggg!!.. Memg pantai situ crowded sgt..

Ena said...

SiTi: Sonok memg sonok tp cian lak kak budak2 sbb x leh main air ponggg.. hu3x..

Ena said...

Posh76: Hepi New Year juge yer.. Owh.. asal kat situ ekkk!! heh3x..

Mama Qaseh said...

Tk mandi pun tkpe..
Yg pnting dpt jalan2 kan..
Biasalah bdk2 memg pntang nmpak air..
Same wth Qaseh..pntang nmpak msti nak turun mndi hehe..
Wahhh ummi dia pn sama bgaya sakan yea..

Redbloodsnow said...

beshnyerr percutian uols ke teluk intan tuh. if zie merempat kat KL, kompom zie akan gi jengah weh..hikhikhik

Pssttt..setuju ngan kata² akak kat last pic anak dara akak tuh. masam tp comey kooo. serious kak....sgggtttt comey weh


:)

iedaLUVsham said...

beshhnyer jenjalan! :) comei la kakak walaupon muke masam :)

Ena said...

Queen of 2 Heroes: G la.. ok gakk.. cume kat saner byk jln 1 way.. so, lau dah tersalah jln ke aper kene la byk bersabar ekk.. He3x..

Ena said...

MamaQaseh: tu la pasal.. Ngeeee..

Ena said...

Redbloodsnow: Thanks yer Zie.. nanti singgah la yeh!!.. :)

Ena said...

EidaLUVsham: Esk cuti kan eida.. apa lg.. jom jalan.. tp ena x kemana2 kot cuti nie.. :)

Syuhada Kamal said...

bestnye dpt berjalan2..time cuti sekolah mmg crowdedla sket..sy penah smpai sane tp tak mandi gak coz crowded..selamat tahun baru!!:)

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

berjalan2 sakan akak..best tol..
kitorg ssh la nk gi jln2 ank kecik ni..

kene menahan diri drpd suka makan angin lor..

hehe..
cantik2 pic akak n anak2

♥♥syahadah♥♥ said...

baru update ni terpapar kat list akak..
cantek pic kat sini

Ena said...

SuhadaKamal: a'a la.. cuti sek + cuti tahun baru lak kan.. lg la crowded kan.. heh3x.. Selamat tahun baru kembali..

Ena said...

Mrs. Fiza: x per2 nanti anak fiza dah besar sikit leh la g makan angin ekk..akan penah bawak anak akak g cameron mase tu anis 3 bln kot.. balik tu terus dier demam.. ciannn dier.. time adik dier x wat lg dahhh.. hu3x..

Ena said...

Kak Hada: a'a dah settle dah.. suke sgt ati nie.. Thanks kak.. cantek ker?

mamalieyna said...

sukenye tgk muka kakak tue..sweet sgt..beso sok cun giler nih, ramai org ngurat! jual mahai sket eh kakak! muka dia bujur sirih gitu ek..comei3x..auntie suke! ^_^

sian tak dpt mandi ye, tnya umi next time tu bila umi?..hehe..

kita pun tak pnh smpai sini!

mamaaerish : said...

aduh... nama jer org ipoh... jiran satu negeri (teluk intan) pn eb x pnh sampai... hu3

teluk batek... oh rindunyer kg halaman... walaopn sejam baru sampai dari ipoh tuh kan......

p/s: canteknyer sumer pics tuh.... sukerrrrrr sgt.... :)

Ena said...

Mamalieyna: Muke kakak tu bujur sirih laks.. sbnarnye x la comey maner pongg.. tp mungkin angle tu wat muke kakak nampak comey.. apepun thanks la yer.. risau lak sbb kakak nie terlebih ramah..harap dah besar nanti dier pandai la control ramah mulutnyer tuw..

Tu la bile la next time tu agaknye kan.. ni pun sbb kbtln ikut Mr. Hubby d sane.. lau x ? heh3x..

Ena said...

Mamaerish: tu la kan.. org kate kdg2 dok dekat lg susah nak sampai.. yerla nama pun dekat jer kan.. jd kite selalu utamakan yg jauh.. hikss..

ita cutevirus said...

wah.. wah.. wah...

gi bercoti ruper²nyer...

best gile... ita ni bile la dapat bercoti² mesia ek??

p/s:- ena, plan bulan 5 camne?? jadik tak??? jgn ar tak jadik... kang nangis kang...

Zawiyah said...

dekat dah teluk batik ngan umah akak ni dik..

Ena said...

InsyaAllah Ita.. ena memg nak g sane.. tp ketentuan tu bukan keje kite kan.. doa2kan lah moge2 misi kite BERJAYE..chewaaahhhh.. misi tuw.. Ngeee....

Ena said...

Owyh.. yer ker kak.. hikss.. lau camtu selalu la akak ker sane ekk? best laa camtu.. :)

MaszLaVista said...

best nye holiday sakan nooo..

geez said...

my hubby also keje kt teluk intan. Lama xpegi teluk batik.....

Ena said...

Maszlavita & Geez: heh3x.. sesekali dpt g jenjalan nieyh.. pasnie susah la skt kot.. Gee leh la selalu p sane kann!!

IbuHanna said...

ai penah ke sana thn 2007..masa tu tgh peknankan Hanna..siap naik menara condong tu lg..peknan pun belasah..dh sampai kan..nk harap dtg x tau ble lg..u olls stay mne? kami dok Telok Batik Resort..sgt x best!