Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 12 November 2009

KISAH BENAR

Subject: Adooii ... awat la ada orang yg mcm ni boleh kerja kat LHDN ???
 

KISAH BENAR
Sampul surat dihantar oleh LHDN......

Seorang pekerja swasta telah membuat panggilan ke LHDN dan bertanyakan 'Form 'B'. Salah seorang kerani LHDN telah menjawab panggilan tersebut dan bertanyakan alamat bagi membolehkan borang tersebut dihantar dan berikut adalah perbualan mereka :-

Kerani LHDN : Boleh bagi alamat encik?


Pekerja Swasta : Ok, hantar ke Ranhill Worley di opis saya.

Kerani LHDN : Apa Ranhill? ...... eja macam mana?  


Pekerja Swasta : R.A.N.H.I.L. L  eja dia camni : 'R'.. untuk Rumah... 'A' untuk Ayam .. 'N' untuk Nangka...
'H' untuk Holland  ... 'I' untuk itik..
'L.L' untuk lain- lain....'

Kerani LHDN : Ok.. nanti kami hantar ke alamat itu


Selepas seminggu, borang tersebut pun sampai - jom tengok alamat di sampul surat !!!

Malaysia Boleh!!!



cid:4.1877565897@web76814.mail.sg1.yahoo..com

2 Ulasan:

mamalieyna said...

eheh kita ada dpt email ni jugak..lawak+memalukan betul la! ish2..cam tu punya orang pun still ada ka..conpius tul! huhu..

Ena said...

tu la pasal.. kot yer pun nak wat lawakkk..jgn ler sampai memalukan..dah jdk issue pulak kan LHDN jekk.. saper la yg wat cang gituww...