Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 4 November 2009

Jalan2 Hujung Minggu

Hari Minggu lepas kitorang g la jln2 kat Menara KL nie.. Dulu dah penah pegi tp mase tu anak2 x der lagi.. Kebetulan la pulak ade org nak sponsor g saner dan kebetulan juge Mr. Hubby free plaks on that day..apa lagi..x kan nak lepas peluang walaupun aritu terkejar2 jugekkk lerr g sane..sbb tengahari tu family MIL termasuk ipar duai tetibe tepon nak lunch kat umah..kul 4 ptg baru dorg balik..sedangkan kitorg sepatutnye time tu dah kene gerak dr rmh..so kitorg postponed ke kul 5..maknenyer kul 4.30 dah kene tolak dr umah kan.. Hmm..apa lg.. cam lipas kudung la kitowang siap..bayangkan ngan budak2 x mandi lg, nak cr baju2 dorg, sy pun x siap per lg..sib baik umah kami dorg (SIL) dah kemaskan sblm dorg balik. Bkn aper sbb dah janji ngan kwn hubby kat saner.. x best la kan klu lambat.. dah la sbb diorg, kitorg dpt masuk free, x kan nak sampai lambat lak kan! Malu jekk camtuhh.. So, dlm mase yg singkat tu.. sempat gak la kitorg kuar kul 4.30 dr umah.. eheheee... Dengan tu..jom kiter layannnn gambar2 kat bawah nie..Zzhasttts!!!

Ni la kawan hubby tu.. Thanks..Adam & Husna (baik sgt diorang nie tau..)



 Bukan main seronok lg dua badik ni main kat atas nie..berjekar-kejaran sib bekk x bercakar-cakaran..Upsss..Ehheehee..

Tengok muke si kakak tu..mcm cuke jekk..time nie kakak ngah merajuk..huhuhu...

Kasik cannn laa..gambo sorg2.ehehe..Ader org jeles time nie..hikhikhik..

Note: Memang Seronok bawak ank2 jln2..cume biase laa ader mase bdk2 nie nak free..nak lari sane sini..nak usik itu ini.. kami kene gak pau ngan kakak..maklum la tempat mcm nie ader jekk yg dier nampak..paksa rela gak laa beli wal hal bende tu bukan dier tahu gune sgt ponggg..Time kitrg g nie cuaca agak kureng baik sbb ujan dan kabus agak tebal dan ader ketikanyer langsung x nampak apa2..putihhhh jekkk sumer..huhuhu.. tp sib baik x lame.. pastuhh nampak la baill walaupun x terang sgt..Apapun Thanks again buat Husna & Adam yg sudi ajak kitorg haritu (1/11/2009). Bukan tu ajer malah mereka nie rajin sangat layan 2 badik tu terutamanyer si kakak yg sungguh noti ittuwww..Mereka nie pasangan yg baru 2 bln kawen dan masih dlm mood bulan madu gituuww..

8 Ulasan:

mamalieyna said...

eheh..ada pun n3 latest..nape kt kiternyer bloglist tu, tak berupdate ee..dia just pamerkan yg 2 weeks ago..nape ek..itu yg jrg jengah sini ni..huhu..harus buat sesuatu la!
*ha'a bwk anak jenjalan mmg perkara yg paling membahagiakan..anak2 pastinye hepi memanjang kan..yuhuu..best..tp penat ee anak2 dh bleh berlari2an..huhu..

Ena said...

Ooww..yer ke mamalieyna?..camner nak wat ekk?
Ha'aa.. penat layan kerenah 2 badik nie.. dan memang menguji kesabaran tul.. budak tengah lasak kann!! lg2 si kakak tu.. very noti..huhu..

syahadah said...

yep..mmg tak update entry..wai ena..nipun nasib baik dapat komen.ya yaya..ena makin cantekla..bila nak jumpa akak??

Ena said...

A'aa..puas godek2..dapat gak..
Hah? santekk ker? uiks..kembang idung sat..ehehee.. x der la kak.. biase je.. dlm gambo jer kot.. apapun thanks..

hajarus said...

bestnyer dapat jalan2 sambil layan kerenah anak2... bile la hajar nak merase saat camtu yer... huhuhu...

Ena said...

InsyaAllah.. Sabar ye.. :-) DIA Maha Mendengar & Mengetahui Doa Hambanye..

norhaizan said...

bestnyer pegi jalan2..uuii..
anak2 akak comel2 macam mak dia gak.. ^-^

Ena said...

yer ker aizan? thanks... Aizan pun comey per.. suker tengok..cute sgt..
Tu laa x selalu dpt bwk anak2 akak nie g jln2..dpt g jap pun jadik la.. janji diorg nie dpt kuar umah ari minggu.. termasuk la ngan mak dier gak..hikhikhik...