Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 21 August 2009

Rakan Sepejabat..

Foto ke-2 tu di ambil maser Majlis Perpisahan Pegawai2 di caw. Pentadbiran(klu x silap). Yang muka nampak letih dan berminyak tu pulak masa kena bertugas sempena Sambutan Deepavali tahun 2007. Ni pengalaman pertama aku la kiranyer kene keje hari cuti..huhu.. tapi takpe sbb mase ni hubby join sekali sbb die kater cian kat aku kene g amik anak yatim ngan bas kat mana tah dah lupa pulak..hihihi..Apapun aku suka gak keje ni sbb leh tengok secara live setiap benda yang kiter tengok kat tv sebelum ni..Yang macam geng nasyid kat sebelah ni pulak sebenarnyer maser Perhimpunan dan Perarakan Maulidur Rasul kat Dataran Merdeka yang lepas. Tak sangka tengok kat tv dulu time ni leh join sekali..ngeh3x...Haaa..Ni laa.. antara teman2 sepejabat di KPKKW dulu dan skrg dah tukar nama ke KPKK. Disebabkan gabungan 3 Kementerian maka terpisahlah kami semua. Cuma tinggal bbrp org sahaja yg kekal di Caw. Pentadbiran ni.. Nasib baik ada gambar kenangan ngan diorang ni.. Sedih tu memg sedih laa sbb ni Kementerian yg pertama aku keje sepanjang berkhidmat di goment ni.. Tu pun masih ader teman2 yg x sempat nak amik gambar sebelum terpisah di mata ni.. Apapun semuanyer masih dekat DIHATI..huuhuu..kiter caling2 yer...Lupa lak nak citer ader gak kene sekali tu kene keje  mase Tahun Baru Cina kat Bukit Bintang yang lepas. Mase tu aku sempat la gak merasa "masuk" tv sbb kene terima duit raye untuk Rumah Anak Yatim..Puncanya wakil rumah yang aku kena handle tu datang tak pakai formal..jadi aku la kene ganti..fuhhh punyer la berdetak detik jantung aku maser tu.. g la ngadap PM(mantan)..Punyer la menggigil kepala lutut aku mase tuh..Hanya Tuhan saje yang tahu.. Sayangnyer  tak der foto lak..huaaaa.. Haaa..yang gambar berdua kat bawah tu pulak maser ader jamuan makan2 sempena raya pose kalau tak salah (kalau salah tolong betulkan yer teman2).. Ader pulak cameramen nak snap gambar ni.. malangyer gambar makan2 x der la pulakkk.. Ni la bespren aku sampai la ni (harap sampai bila2 laaa ye su) tapi skrg jarang dah dapat jumpa. Yerla masing2 dah ada penempatan baru.. 

2 Ulasan:

*S*A*L*W*A* said...

Oo, satu opis ngan sue rupanya ye... (akak sama umur ngan sue ke??)... patut la kenal rapat...

sal ni suka2 hati je panggil sue aje, padahal dia tua dari sal. dia kata tak kisah... hehe... bukan apa, kalau panggil nama je, rasa macam dekat je di hati... hehe

Ena said...

x la.. akak lebih 2 tahun dr Sue.. klu ikutkan akak pun suke panggil name je sbb n nak ngaku dah tua..kuang3x..