"Duhai Peng-Skodeng2 Diluar Sanan Nun! Please la!! Kalo Setakat Skodeng Ke Sini Utk Cari Hal Semata2, utk jadikan Bahan Gosip2 Murahan Semata.. ANDA Tidak DiBENARkan Meneruskan Pembacaan Di Sini.. Ini Adalah Blog PERSONAL! Tapi.. Hanya Kisah Kekeluargaan, Suka Duka Di Sekeliling Kami Yang Ada Di Sini.. Apa yg Tertulis Tiada Kaitan Dengan Anda.."



Friday, 4 January 2013

Salam Tahun 2013



Assalamualaikum...


Lama tak jumpa... ;P... jumpa di alam maya ni la kan... heheh.. Harap masih belum terlewat utk ucap Salam Tahun Baru 2013.. Bertambahnya tahun bermakna bertambah la usia kan.. *_* .. Moga tahun ni akan jadi lebih baik dari tahun2 yang sudah.. Yang tak elok tu jangan dibuang terus.. ada hikmah disebaliknya.. dan yg baik tu moga terus jadi panduan utk hari2 yang mendatang.. owh... peringatan utk diri sendiri yg selalu alpa dengan nikmat dunia.. huhu


Mrmm.. anak2 (Anis dan Irfan) masing2 dah masuk sekolah.. Dah besar dah anak2 kan... ^_^.. Tapi tahun ni tak sempat nak snap2 picture anak2 di hari pertama ke sekolah terutamanya utk Ammar Irfan yg pertama kali juga ke sekolah tadika.. Semalam baru start kelasnya.. sebelum tu masih lg dengan sesi pendaftaran.. Hubby yg uruskan semuanya sbb isterinya ni masih tak sudah2 dengan closing yg tak macam closing tu... hehehhe.. Harap sangat next week masuk la new staff kat ofis bg pengganti colleague yg sedar tak sedar dah 3 bulan bertukar tu.. Selama tu jugak la sy agak kalut setiap hari menguruskan keje2 kewangan di setiap ujung tahun yg ada dateline tu.. Lega bila dah abis AKB (Akaun Kena Bayar 2012)..


So, arini sy cuti.. Yeayyy!! tp tak mcm cuti jugak la sbb skrg musim tak de air.. so, byk juga benda nak kena buat.. exceli la.. huby yg penat sbb dier yg dok ulang alik angkut air.. Tangki air pun dah makin kecik dah flow nye tu.. so, kena la angkut air.. kain baju banyak wooo.. Alhamdulillah.. arini tinggal dah hampir settle.. tinggal kain baju keje sy ngan baju sekolah dak anis je lg... Minggu ni huby cuti so baju keje dier memg tak de yg nak cuci.. heheh..


Ok la.. nak taip panjang2 pun tak boleh.. nak siap2 pegi HUKM.. nak ziarah baby baru yg lahir sebelum jam 12 tadi.. Hepi for my SIL utk anak dier yg ke-5 dgn berat 3.97kg.. Cutenye.. Pastu terus g umah MIL utk bantu apa2 yg patut sempena wedding adik bongsu huby pada Ahad nanti.. Dah bbrp hari ni duk ulang alik g sana.. ^_^..


Sampai jumpa lagi.. In shaa allah..

Daaa..



Picture basi pengubat rindu buat korang.. Rindu ker??? ;P
(^___^)







15 Ulasan:

~Siti Hajar~ said...

mesti la lindu..hehe

mcmna agaknyer yer dak irfan ke sekolah, xde pic lgsg ke kak...huhu

Lynn Hamzah said...

assalamualaikum...
dah lama x berkunjung ke blog ena...
sihat ker?

~~*Lady Salwa*~~ said...

Tu la, lamanya la kak Ena ni menyepi... Ingatkan dah tak nak berblog lagi dah...

Selamat Tahun Baru jugak buat kak Ena ye... :)

ieda said...

tu lahh lama noo menyepi ena nie ;)
mauu kami2 x rinduu !
nak2 ngan dua beradik tuu
dah sekolah kan .. ;)

samalah macam anak2 akk nie .. bila dah start sek , macam2 xtvt ! ;)

umialya said...

camner akak leh terlepas entri ena...

Irfan 5 tahun erk?

ibundo said...

salam ena. Lamanya tak datang menjenguk . Ena sehat?
Selamat tahun baru.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Salam Ena..selamat Tahun Baru..
Lama Ena menyepikan..rindu..^^

aiDieNa said...

Hmm.. org sebelah rumah nie pon dah lama tak nampak muka... ikhss.. ikhss.. ikhss.. Irfan dah sekolah.. hmmm... lima tahun dia eak??

lieyalatif said...

biase la tu ena...keje bhgn akaun ni mmg byk tanggungjawabnyer lagi2 ujung tahun....hope semua okey ye ena....

alamak kes takde air ni mmg hazab laaaa...semua keje jadi tunggang langgang....kene buat aduan rakyat ni ena heheeheh

Nens Collection said...

lama x dtg sini..ofkos rindu kt kak ena..hehe

selamat tahun baru jugak buat k.ina sekuarga ye..

cantik gambar..;)

LYAfrina said...

lama x dtg sini.. ena sihat?
selamat tahun baru ena

MrS. F!zA said...

salam k.ena..jrg dh k.ena update blog..dlu fiza malas..hehe

dik irfan dh lbih krg ummi size dia..hehe

Izan Ishak said...

enaaaaaa.....rindunya!!!! lama betul tak bersua di alam maya. ececehhhh... irfan dah sekolah ye... dua2 dah sekolah mesti sibuknya lain mcm sikit kan.

tak sedar dah pun tgh bulan kan. kejap betul masa berlalu...

~aSHa~ said...

lama tak jenguk sini..rindu kawan2 blogger

umi alya said...

naper ni? sunyi sepi jer...