Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 28 December 2010

MUHASABAH CINTA


Ala.. tetiba rasa nak share ngan korang kasi dengar lagu ni.. tapi tok leh nak upload la pulak! lupa.. dah kena blocked!! huhu.. Tapi tak pe.. kalo ada yg rasa nak dengar tu.. cer p tengok kat youtube.. Best tau lagu  nie... dah lama dok lam hp sy tu.. dan ada gak kat pc opis nie.. Mungkin ada yg dah biasa ngan lagu nasyid nie.. sbb dah lama dah sebenarnya lagu ni tapi tak la lama cam zamang jepunngg tu... hihi.. 


Tak pe la kita layan je la lirik lagu nie.. 


Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua.. padaMu

 
Tuhan... Baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu
 

~Chorus~
 

Kata-kata Cinta Terucap Indah
Mengalir Berzikir di kidung Doaku
SAKITyang kurasa biar jadi Penawar DOSAKU
Butir-butir Cinta Air Mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...
 

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus MATI
PERTEMUKAN aku denganMu



Nasyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com



Note: Boleh nangis taukkk kalo layan lagu ni.. huhu




8 Ulasan:

ardinihumaira said...

best lirik tu kak...
;)

wahida said...

x pernah dgr la...nnt nak carik la kat youtube..

Mama Hanim said...

x penah dgr lg tp mcm best je lirik nya..

LyNn HaMzAh said...

memang lynn x pernah dgr...tp lirik best...

LYaFRINA said...

lagu apa ni???

tp lirik syahdu...

Ena said...

Dni,
lirik & lagunya best sangat dni..



Wahida,
Cari la.. tak rugi tau.. ^_^



Mama Hanim..

cari la kat you tube kak.. memg lirik & lagu nya sangat touching.. :D



LYn Hamzah,
Bleh je lyn searh katyou tube.. tak rugi.. memg sedap didengar..



Lya,
Lya, bukan saja lirk malah lagunya sangat sedap didengar.. tak jemu tau! dan sangat touching!

Fieza79 said...

ishhh nape tk penah dgr ni...huhuu
tp lirik nya mmg best...tersentuhh..!

bunga_ros said...

Best..!! dh dgr dah..